- Fotballspillerne skulle utvide narkovirksomheten

11 arrestasjoner så langt – flere detaljer dukker opp. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 27. februar 2009 08:18

VALENCIA

Flere detaljer rundt kokainsmuglingen som kobles til profesjonelle fotballspillere i Spania har blitt kjent. Nasjonalpolitiet forteller at gruppen hadde planer om å utvide smuglervirksomheten.

Narkotikaen befant seg om bord på lasteskip fra Latin-Amerika, og var skjult mellom appelsinene som var skipets egentlig last. Hoveddelen av operasjonen hadde baser i Valencia og Alicante, der det befinner seg mange fruktselskaper. Inntektene fra smuglingen fungerte som et slags investeringsfond for fotballspillerne. De trengte penger til å investere i annen forretningsvirksomhet.

Les også: Fotballspillere mistenkt for kokainsmugling

Politiet etterforsker nå om investorene var klar over hvordan pengene ble skaffet og hva de skulle brukes til. Noe av narkotikaen forlot Argentina gjemt blant deler til vindmølleproduksjon. Så langt er 11 arresterte; sju i Marid, tre i Valencia og én i Alicante.

Europa Press melder at blant de arresterte er fotballspillerne Varlos de la Vega fra Rayo Vallecano, og Pedrag Stankovic og Jesús Emilio Díaz “Txutxi” fra Hércules.

Den antatte sjefen for trafikken er Zoran Matijevic, en tidligere agent for serbiske fotballspillere.

Se video under.