Arkivet

Fotballopplevelse i Madrid


MADRID

Minuset er at du nesten helt sikkert må på svartebørsmarkedet for å få billetter. Vikingposten prøvde å bestille på Real Madrids hjemmesider uten å lykkes. Selv til en helt ordinær hjemmekamp mot Villareal er det utsolgt. Da tør vi ikke engang tenke på hvordan det er når Valencia, Barcelona, Sevilla eller Atletico Madrid (lokaloppgjør) kommer på besøk.

Vil du på kamp i storbyen er rådet vårt å møte opp på stadion dagen før kamp. Tidlig på formiddagen. Foran billettkontoret står svartebørshaiene og selger deg billetter til absolutt alle deler av tribunen. Vi fikk fem plasser på nest øverste nivå i den ene svingen til 350 euro. 70 euro per billett. Men vi satt godt. Hadde god oversikt og var storfornøyde.

Møt opp på stadion et par timer før kampstart. Ikke for å unngå køer, men for å suge litt på stemningen. Kanskje ta en forfriskning på en av de mange kafeene, eller kjøpe suvenirer. Selv om 80.000 mennesker skal inn og ut av stadion på samme tid, går alt lekende lett og knirkefritt. Jeg har stått dobbelt så lenge i kø for å komme ut fra en sur Start-kamp i Kristiansand, med kun 8000 tilskuere enn det jeg gjorde i Madrid.

Vikingposten lå på hotell midt i byen, og vi tok undergrunnsbanen opp til stadion. Alt er godt merket og kartene viser deg hvor du skal eventuelt bytte tog. Fra sentrum av Madrid og opp til Estadio Santiago Bernabeu tar det maksimalt ti minutter med t-banen. Stadion ligger i en det finansielle senteret av storbyen, med veldig god offentlig kommunikasjon.

I og med at Madrid ligger på nesten 700 meters høyde midt i landet, kan det være ganske kaldt en sen kveldstime på kamp. Men tilskuerne til Real har det godt og varmt uansett. Det er nemlig varmeovner i taket. Ovner i størrelsen XXL. Når stjernene løper rundt ute på gressteppet sitter du godt og varmt og ser på.

Det eneste vi ikke kan forutse er resultatet. Men hjemme i Madrid har Real en god statistikk. De taper sjelden på eget gress. Da vi var der, første helgen i januar, vant Real Madrid 1-0 over Villareal.

Les mer om:

Reise