Fotballinteressert biskop på besøk

Møter nordmenn over hele Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 22. mars 2012 09:59

ALFAZ DEL PI

Øverste lederen for Sjømannskirken er biskopen i Bjørgvin, Halvor Nordhaug. Og han er ikke som alle andre biskoper. Nordhaug er lidenskapelig opptatt av fotball – og medlem av supporterklubben til Fredrikstad.

– Jeg er langt over gjennomsnittet interessert i fotball. Ikke alle biskoper i Norge er det. Lidenskapen min heter Fredrikstad Fotballklubb. Der er jeg medlem av supporterklubben Plankehaugen. Denne helgen starter serien hjemme i Norge, og jeg tror Molde kommer til å vinne i år igjen. Vålerenga blir nummer to og Brann nummer tre. I og med at jeg er biskop i Bjørgvin må jeg ta med Brann blant de tre beste, sier Halvor Nordhaug som smiler lurt.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Han håper klubben i hans hjerte, Fredrikstad, klarer å havne midt på tabellen. I hvert fall å unngå nedrykksstriden.
– Blir det nedrykksstrid som i fjor blir jeg liggende våken om nettene igjen å studere tabell og telle poeng, sier biskopen.

Sjømannskirkene på Costa Blanca har denne uken besøk av både biskop Halvor Nordhaug, generalsekretær Audun Myhre og utenlandssjef Asbjørn Vilkensen. De tre er de øverste lederne i Sjømannskirken. Costa Blanca har ikke hatt besøk av biskopen siden 2004. Det er derfor stor stas for medarbeidere og frivillige å hilse på sjefen.

Les også: Gleder seg til bispevisitas

– Dette er mitt aller første besøk til kirkene her på Costa Blanca. Biskopen er på besøk i en sjømannskirke en gang i året. Jeg håper å gi litt inspirasjon til ansatte og frivillige. Sørge for at de får pågangsmot og hjelpe til med strategiske målsetninger, prioriteringer og planer. Dessuten skal jeg også se til gudstjenestene. Et av høydepunktene under dette besøket blir de to gudstjenestene søndag. Jeg skal holde preken både i Torrevieja og i Minnekirken, forteller Nordhaug, og legger til at han har cirka to – tre gudstjenester i måneden hjemme i Norge.

Bispevisitasen er absolutt ikke noe latmannsliv for biskopen og hans følge. De har et tett program hele uken frem til de reiser til Norge tirsdag.

– Onsdagen var vi rundt i Alfaz del Pi. Vi besøkte blant annet den norske skolen, Klubben og staben ved kirkesenteret. Torsdag er vi på Solgården og møter representanter fra alle de norske institusjonene i området. Om kvelden skal vi hilse på konfirmantene i Albir. Fredagen er vi i Torrevieja og skal møte staben og andre ved sjømannskirken der. I tillegg skal vi på besøk på skolen i Quesada. Lørdag har vi møte med kirkerådet i Torrevieja og så skal vi være med på lørdagsgrøten i kirken. Søndag er det gudstjenester i Villajoyosa og Torrevieja før det hele avsluttes mandag med et seminar i Torrevieja. Dessuten skal biskopen møte den katolske biskopen i Orihuela/Alicante mandag ettermiddag, forteller utenlandssjef i Sjømannskirken, Asbjørn Vilkensen til Vikingposten.