Fotball og 17. mai-fest for Bondevik i Spania

Får omsider sett sitt spanske favorittlag live.

Spaniaavisen

Publisert 9. mai 2013 06:27

COSTA BLANCA

Årets hovedtaler på Costa Blanca nord er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Han gleder seg til å møte igjen den norske kolonien, og ikke minst til å se favorittlaget sitt Barcelona på hjemmebanen Camp Nou.

Bondevik var på Costa Blanca i 1999 som statsminister. Også da i forbindelse med 17. mai-feiringen. I år er han her som leder for Oslosenteret, KrF-politiker og eks-statsminister.

– Jeg er ikke sikker på hvilken ”hatt” jeg er invitert ned under, men jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Costa Blanca. Jeg var der som statsminister og hadde noen fine dager. Denne gangen skal jeg og kona bo på Solgården under oppholdet. Men vi var også nede rundt Alicante i november hos noen venner av oss, forteller Kjell Magne Bondevik til Vikingposten.

Les også: Bondevik og Faremo blir 17. mai-talere på Costa Blanca

Den fotballinteresserte moldenseren avslører at et av turens store høydepunkter, utenom å feire nasjonaldagen med alle nordmennene i området, blir uten tvil fotballkampen 19. mai mellom Barcelona og Valladolid på Camp Nou.

– Mitt favorittlag i Norge er selvsagt Molde. Men i utlandet har jeg to klubber jeg også er en lidenskapelig supporter av. Det er Manchester United og Barcelona. Manchester United har jeg sett et par ganger på Old Trafford, mens Barcelona har jeg ennå aldri sett live. Jeg gleder meg stort til den kampen, sier Bondevik.

På selve nasjonaldagen skal Bondevik holde hovedtalen på Solgården om formiddagen og hovedtalen på Casa de Cultura i Alfaz på ettermiddagen. I tillegg skal han være med på Den Norske Klubb Costa Blanca sin festmiddag om kvelden.

– Eneste skåret i gleden for denne turen er at vi går glipp av vårt eldste barnebarn, som er 12 år, som skal holde hovedtalen på 17. mai-arrangementet på Kolbotn i år. Det var noe en bestefar virkelig hadde hatt glede av å oppleve. Men erstatningen med feiring i Spania og den flotte norske kolonien som bor der er bra. Utenom selve 17. mai skal både jeg og kona virkelig være turister under turen. Vi kommer til Solgården sent 16. mai og reiser videre til Barcelona 19. mai. Vi skal vært et par dager i Barcelona før vi vender hjem til Norge, sier Bondevik.

Hele denne saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten, den kan du laste ned gratis her