Fortvilet over all søpla

Nå vil Ola ha kommunen på banen.

Spaniaavisen

Publisert 3. oktober 2019 08:52

ALTEA

Ola Bakstad kjøpte en leilighet i Altea i 2001. Dette skulle bli hans spanske drømmehjem når han ble pensjonert, og det hadde det også blitt om det ikke var for all søpla. 

Mannen fra Stange kommune i Hedmark peker oppgitt på en sekk med masse avfall som ligger rett under balkongen til leiligheten hans. 

– Dette er det helt sikkert noen som har renovert boligen sin som har kastet fra seg her. Kan dere tro at det har ligget her i over to år? Tidligere pleide jeg å rydde opp og kjøre vekk søppelet selv, men det var det ingen vits i for folk bare kom og slang fra seg mer søppel, det ville ingen ende ta. 

Han peker på en haug med mye ugress som vokser mot en vegg. 
– Jeg skjønner heller ikke hva kommunen har gjort her. Det stod et stort mandeltre her for en tid siden. Det dekket den litt stygge veggen og var veldig flott å se på, spesielt når det begynte å blomstre hver januar. Det ble hugget ned, og nå vokser det masse ugress der og det ser veldig stygt ut. Noen ganger kommer de og tar vekk ugresset, men da får vi et nytt problem, og det er et kattekaos uten like. 

Takket være to nabokvinner som hver uke på plassen mater villkatter, trekker dyrene hit.

– Jeg vil understreke at jeg har ikke noe imot katter, men når all ugresset på haugen blir fjernet, bruker kattene den som oppholdsplass og det kan bli mye leven ut av det. Dessuten ligger det tomme kattematbokser overalt, sier han oppgitt og tar et par skritt mot den andre siden. 

– Se der, det ser ikke ut. Det må da gå an å kaste disse boksene istedenfor å legge dem igjen her? Noe må bli gjort, dette er ikke greit. Jeg dro til rådhuset for å klage på situasjonen for to år siden. Jeg ble ledet opp i en etasje hvor jeg snakket med to hyggelige damer, som sa at noen skulle komme å se på saken. 

Men ingenting har blitt gjort, og nå planlegger mannen en ny tur til rådhuset for å spørre om en løsning.

– Kanskje det hjelper om jeg tar med Vikingposten, smiler han. Jeg må få lov til å si at jeg gleder meg til hver torsdag når den kommer ut, jeg leser den fra perm til perm. 

Han blir med ett alvorlig igjen.
– Jeg håper at noe blir gjort snart med alt dette søppelet som omringer leiligheten min. Jeg blir jo ikke noe yngre med årene, og det kan jo være jeg vil selge. Tror ikke det er noen som har lyst til å kjøpe en leilighet hvor det ligger masse søppel under balkongen.