Fortviler over byggekaoset i Torrevieja sentrum

Forretningsdrivende offer for kommunens sommel.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2010 17:17

TORREVIEJA

Arbeidet med sentrumsgatene i Saltbyen skulle vært ferdig til jul. Nå kan det bli februar eller mars før arbeidene med hovedgaten calle Caballero de Rodas er ferdig,  Beate Eng og Per Hallebratt driver Cafe Hudik i calle Caballero de Rodas og er direkte berørt av arbeidene i gaten.

– Vi ser frem til at arbeidene skal ta slutt og at gaten vil fremstå i ny drakt. Men de har brukt alt for langt tid. Samtidig oppleves det frustrerende at de skal ha alle sidegatene ferdig på samme tid. Hvorfor kan de ikke ta et og et kvartal? Det tror jeg hadde vært en bedre løsning. Og det er ingen tvil om at dette har gått veldig utover vår omsetning, sier Per Hallebratt til Vikingposten.

Les også: Lover bedring i sentrum

Sidegaten til Caballero de Rodas er calle Maria Parodi. Den skal også «pusses opp», men er enda ikke påbegynt.

– Utenfor hos oss har arbeidene stått stille i snart 14 dager, og når de begynner med calle Maria Parodi er jeg redd det kan bli enda mer stille hos oss, sier en oppgitt Hallebratt.

Til tross for at over 3,5 millioner euro er brukt, er det så som så med kvaliteten på arbeidet. Javier Montoro, byråd for infrastruktur i Torrevieja, konstaterer at det fortsatt gjenstår mye arbeid og utbedringer, men er klar på at det blir bra til slutt. Men Torrevieja sentrum vil fortsatt være en byggeplass en god stund. Arbeidet med de andre gatene vil ikke være ferdig før i april.