Fortsatt usikkerhet rundt åpningen av Corvera-flyplassen

San Javier holdes åpen ut året – minst.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2013 07:27

MURCIA

Flere opplysninger er kommet ut etter møtet presidenten for regionsregjeringen i Murcia, Ramón Luis Valcárcel, hadde sist uke med utviklingsminister Ana Pastor. De to diskuterte åpningen av flyplassen Corvera – og stengingen av flyplassen San Javier.

Regionsregjeringen er veldig interessert i at både åpning av ny flyplass og stenging av den eksisterende, skal skje raskt. Helst til sommeren. Men lokale krefter i regionen vil slettes ikke stenge San Javier i det hele tatt.

Få nyhetene på epost når de skjer. Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

Pastor og de sentrale myndigheter i Madrid blir nødt til å betale en kompensasjon til AENA, som driver dagens flyplass (San Javier), på hele 70 millioner euro hvis de stenger San Javier.

Eneste håndfaste man fikk ut av møtet i Madrid sist uke var at myndighetene uttalte de vil gjøre det de kan for at Corvera kan åpne til sommeren.

I løpet av den siste tiden er det blitt investert betydelige summer i San Javier. 65 millioner euro til en andre rullebane og ti millioner euro til oppussing av terminalen.

Dette betyr at Murcia kan få to flyplasser med kommersiell trafikk med kun 35 kilometers avstand mellom dem. Hvis man får åpnet Corvera da…