Forsvarer prisnivået på Gardermoen

En matbit, en pils, kanskje en kopp kaffe og dagens avis før flyturen? Det eneste som ikke koster skjorta på utenriksterminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen er avisene.

Terje Aspdahl

Publisert 23. september 2008 18:18

ALICANTE/OSLO

Skål for regningen! Vikingposten har fått reaksjoner fra mange som undres over de stive prisene på Gardermoen. En halvliter koster 76 kroner, et lite rundstykke over 40 kroner. Vi ba informasjonssjef Jo Kobro om en forklaring.

– Prisene skal ligge på Oslo-nivå. Det er de prisene man skal sammenligne seg med. Unntaksvis kan det vel være at prisen ikke samsvarer, men det er de respektive stedene som selv setter prisen. Prisene skal likevel sjekkes fortløpende, sier Kobro til Vikingposten.

– Skjønner du at reisende føler at de blir flådd?

– Om dere sammenligner med prisene hos dere skjønner jeg jo det, sier Kobro med et smil.

Nå skal det sies at prisnivået på El Altet-flyplassen i Alicante er dyrere enn på vanlige steder på Costa Blanca. Vi betalte 4,20 euro for en halvliter. Det er en euro mer enn på restauranter og puber langs kysten.

På spørsmål om hva informasjonssjef Jo Kobro synes om prisene på mat og drikke ved Oslo Lufthavn Gardermoen, sier han:

– Det har jeg ikke noen mening om. Handler heller aldri i Oslo, så prisene der vet jeg ikke noe om.

– Men er det mange som klager på prisnivået?

– Nei, ikke mange. Men det hender vi får inn klager på det. Men det er ikke noe rush av slike henvendelser. Vi opplever vel heller at de reisende kommer tidligere nettopp for eksempel få seg en matbit før de skal ut å fly.

PS! Om det er ille på hovedflyplassen i Norge, så har de lært av storebror ved den nye flyplassen på Rygge. Her koster halvliteren 79 kroner.