Første norske advokat i spansk høyesterett

Thomas Rønning er klar for å prosedere i Madrid.

Spaniaavisen

Publisert 15. november 2012 14:50

ALFAZ

Sannsynligvis har ingen norske advokater tidligere hatt saker i spansk høyesterett. Det skal advokat Thomas Rønning og firmaet hans Bifrost Abogados i Alfaz ha.

Rønning representerer en nordmann som er i en eiendomskrangel med en tysker. Advokaten og klienten vant saken i tingretten, tapte i lagmannsretten, men nå har de altså fått saken anket inn for spansk høyesterett i Madrid.

Les også: Endelig byggestart for "klubbhuset" i Alfaz

– Vi anket inn dommen til høyesterett, men hadde egentlig ikke trodd vi skulle slippe igjennom nåløyet der. Vår 20 siders skriftlige anke slapp imidlertid gjennom, og om et par år kommer saken opp i Madrid. Der må vi belage oss på en muntlig forhandling – noe begge parter ønsker. Saken gjelder et eiendomssalg til 20 millioner kroner. Jeg representerer kjøper. Høyesterett tok saken etter at vi mente det er gjort feil i jussen fra lagmannsretten i Alicante, forteller Thomas Rønning til Vikingposten.

Han innrømmer at han ble litt skremt da han fikk beskjed om at saken kom gjennom nåløyett. Nå får Rønning virkelig bruk for sine spanske språkkunnskaper.

Her finner du over 50 boliger til salgs

– Jeg både skriver og snakker spansk flytende. Dessuten har jeg alle bevillinger i orden, både her i Spania og selvsagt i Norge. Jeg har jobbet i Spania som advokat siden 2002, med eget advokatkontor siden 2004. Men dette er første gangen vi har anket en sak inn for høyesterett – og så kom vi igjennom. Jeg er egentlig ganske stolt over dette.

Rønning og advokatkontoret hans Bifrost Abogados har hatt en del saker i det spanske rettssystemet. De har alt fra fyllekjøring til eiendomskrangler, arveoppgjør og skattesaker.
 
– Vi jobber med alle typer juridiske problemer som møter skandinaver i Spania. Vi er jo spesialisert inn mot det skandinaviske markdet. 

Selv stortrives han i Spania og kunne ikke tenke seg å flytte tilbake til Norge.

– Både klimaet og ikke minst levemåten til spanjolene tiltaler meg mer og mer. Nå skal det innrømmes at det er tøft å kjempe mot spansk byråkrati på daglig basis. Vi har masse å gjøre her i Bifrost. Nesten for mye til tider, men det er bare en hyggelig problemstilling, sier Thomas Rønning.