Forsøkte å lokke to norske barn inn i varebil

Den norske skolen Costa Blanca har orientert foresatte - politiet skjerper beredskapen.

Spaniaavisen

Publisert 21. oktober 2010 08:43

ALFAZ

Sist mandag prøvde en mann med rød kaps å lure to barn på seks og sju år inn i en grønn varebil like ved den norske skolen i Alfaz del Pi. Barna klarte å stikke fra mannen, og varsle foreldrene sine.

Foreldrene tok kontakt med politiet, og informerte skolen når den var i gang igjen onsdag etter å ha hatt høstferie.

Les også: 13-åring søkk vekk

– Vi ble kontaktet av foreldrene til det ene barnet onsdag i sist uke og varslet Policia Local med en gang. I tillegg tok vi kontakt med Guardia Civil dagen etter. De tok denne henvendelsen alvorlig og garanterte å følge med i området vårt både med uniformerte og sivile biler. Tirsdag gikk vi ut med brev til alle foreldre og foresatte der vi informerer om hendelsen. Vi ber alle være observante på mistenkelige biler og menn. Ser man noe må man ta kontakt med enten politiet eller skole, sier rektor Knut Lithell til Vikingposten.

Også Policia Local ser alvorlig på saken. De vil i likhet med Guardia Civil ha langt flere patruljer i området rundt DnsCB.

Les også: Politiet leter etter snikskytter i Torrevieja – tre skadd

– Policia Local oppfordrer folk til å følge nøye med, og passe på sine barn utenom skoletiden. De er også veldig interesserte i observasjoner rundt bilen til denne mannen med rød kaps. Spesielt om noen kan ta skiltnummeret hvis bilen dukker opp igjen. Dessuten vil Policia Local stoppe mistenkelige biler rundt om i hele kommunen, sier Elisabeth Marandi på vegne av politisjefen i Alfaz del Pi.

Fredag forsvant en 13 år gammel gutt av tysk opprinnelse sporløst fra sitt hjem i Calpe – kun et par mil nord for Alfaz del Pi. Politiet mistenker at gutten er utsatt for en en kriminell handling, men Vikingposten har ikke fått svar på om Guardia Civil ser en sammenheng mellom kidnappingsforsøkene i Alfaz og det som kan være en bortføring i Calpe.

Hele denne saken kan du laste ned i dagens utgave av Vikingposten. Den er tilgjengelig som PDF gratis her fra klokken 14:30