Forsøkte å kidnappe toåring

En to år gammel jente ble forsøkt kidnappet mens hun var ute og spaserte i gaten med sin bestefar. En 28 år gammel columbianer fra Villajoyosa er arrestert, mistenkt for forbrytelsen.

Spaniaavisen

Publisert 25. september 2008 06:00

ALBIR

Kidnappingsforsøket skjedde midt på dagen lørdag 11. september da bestefar Sergio Vidal var ute på tur i Camino Viejo de Altea med sitt to år gamle barnebarn.

Columbianeren dukket plutselig opp og tok tak rundt toåringens mage. Han prøvde å dra henne ut av bestefars hånd. Men bestefar reagerte raskt og slo gjerningsmannen hardt med stokken sin, mens han ropte på hjelp. Columbianeren sparket bestefar to ganger i lysken, og stakk deretter av.

Folk, som bodde like ved åstedet, kom raskt ut på gaten og politiet ble kontaktet. Politiet fikk godt signalement og pågrep columbianeren etter kun 20 minutter. 28-åringen er sluppet ut av varetekt. Han er tidligere ustraffet, og hevdet under rettssaken at han ikke hadde til hensikt å kidnappe jentungen.

Han fortalte også at han hadde drukket alkohol og tatt kokain i forkant av kidnappingsforsøket. Columbianeren, som har spansk statsborgerskap, bodde tidligere i Alfaz del Pi, men er nå bosatt i Villajoyosa.