Forsøkt ranet på motorveien

Unni og Per Werner kom seg heldigvis unna.

Terje Aspdahl

Publisert 1. september 2010 16:50

TORREVIEJA

Unni (58) og Per Werner Schmidt (58) fra Bergen ble forsøkt stoppet og ranet på motorveien like utenfor Barcelona da de for første gang valgte å kjøre ned til sin ferieleilighet i Torrevieja.

– Vi ble advart gjennom både Vikingposten og venner før bilturen. Men alt gikk fint helt til vi var kommet forbi Barcelona. Da ble vi forsøkt stoppet, forteller Unni Schmidt til Vikingposten.

Les også: Yrkeskriminell "jubilerte" – tatt for 60. gang

Per Werner kjørte og fulgte godt med både forover og i speilene. 
– Jeg følger med om det kommer biler i stor fart bakfra, da legger jeg meg i høyrefil og lar de passere. Men det gjorde ikke en stor ny Mercedes som brått var å se i bakspeilet. Den la seg bak oss og plutselig hørte vi et skarpt og kraftig smell. Da kom Mercedesen opp på siden av oss. Passasjeren hang ut av vinduet og viftet med armene og pekte ned på bakhjulet på bilen vår. Men jeg kjente det ikke var noen merkelige vibrasjoner i bilen, som det blir etter en punktering. Derfor valgte vi å overse dem, og kjøre videre. Etter en kort stund ga de gass og forsvant, forteller Per Werner Schmidt.

Les også: Fem tatt for tyveri på strendene

– Smellet i hørte viste seg å være noe som har laget merker og bulk i bakluken på bilen. Vi vet ikke hva det kan ha vært, sier Unni.

Ekteparet ble mer sinte enn engstelig, men vil advare andre mot slike landeveisrøvere.

– Jeg tenkte vel først jeg skulle stoppe og banke dem opp, for det var opplagt noe lureri over mannen som hang ut av vinduet. Men fornuften seiret. Man vet aldri om de har våpen, og da hadde kunnet gått riktig galt, sier Per Werner.