Forskanset seg i bolig - med mor og eksplosiver

Truet med å drepe både moren og hennes samboer.

Spaniaavisen

Publisert 2. november 2013 06:39

ORIHUELA

Politiet arresterte torsdag morgen en mann på 47 år i Orihuela. Mannen hadde forskanset seg i boligen der han truet med å drepe både moren sin og hennes samboer.

Det var moren som ringte 091 og fikk varslet om at sønnen hadde eksplosiver og truet med å drepe. Hun trodde også sønnen led av et utbrudd av schizofreni.

Politibetjenter tilhørende den lokale sikkerhetsbrigaden ble tilkalt. Da de kom til stedet, ropte kvinnen om hjelp fra et vindu. Hun gjentok at sønnen truet med å drepe henne og samboeren  hennes.    

Finn hjelp i vår bransjeguide – her finner du en liste over 60 næringsdrivende

Politiet så derfor ingen annen løsning enn å bryte seg inn i boligen, hvor mannen nå hadde låst seg inne på et rom. Etter å ha sikret paret, tok politiet seg inn på rommet. Der i en stol med et eksplosiv i den ene hånden og en stor kniv i den andre, truet han politiet.

Lovens håndhevere så seg nødt til å bruke et brannslukningsapparat for å forsøke å få ham fra å tenne lunta på eksplosivet. Han reagerte med å kaste dette på den nærmeste politimannen, slik at denne besvimte. Deretter kastet han seg over de andre med kniven. Politiet fikk til slutt likevel kontroll på mannen. 

Politiet fant flere våpen i boligen. Politiet sikter mannen for ulovlig innehav av våpen, og eksplosiver, alvorlige trusler, angrep på myndighetspersoner og for å holde noen tilbake mot sin vilje.