Formueskatten på Spania-boliger fjernes

Har gjort endringer for inntektsåret 2008.

Spaniaavisen

Publisert 1. april 2009 07:05

TORREVIEJA

Fra og med inntektsåret 2008 fjernes formueskatten på boliger i Spania. Godt nytt for både fastboende og ferierende med egne hus i Spania. Formueskatten, som for de med vanlige boliger har utgjort 0,2 prosent av ligningsverdien, ble med et pennestrøk fjernet lille julaften i fjor.

– Beløpet har ikke vært stort og tyngende for noen. For de fleste har den utgjort rundt 200 euro per år. De som har overlatt arbeidet med selvangivelsen til en skatterepresentant behøver ikke tenke på dette. Det går av seg selv, forteller jurist Arne Herman Kilde Larsen til Vikingposten.

Formueskatten må ikke forveksles med den kommunale eiendomsskatten, som hvert år betales til Suma-kontoret. Formueskatten har vært en statlig eiendomsskatt. Den er blitt betalt gjennom selvangivelsen.

– Det er mange lover og regler rundt skatt i Spania. For skandinaver generelt er det nesten helt umulig å holde seg oppdatert. Jeg henter min informasjon fra Skatteetatens internettsider og de juridiske nettverkene jeg er med i. Som regel skjer lovendringer på slutten av året. Alle bør ha en skatterepresentant for å forsikre seg om at alt gjøres på en korrekt måte, mener Larsen.