Foretrekker norske kredittkort i Spania

...for spanske banker har økt gebyrene sine.

Spaniaavisen

Publisert 8. oktober 2009 06:57

TORREVIEJA

Bjørn Kristensen og kompisen Kenneth Boothby er to av mange nordmenn som foretrekker gebyrfrie, norske kredittkort i Spania. Spanske banker har økt sine gebyrer både på betalingskort og kredittkort det siste året. Betalingskort er blitt i gjennomsnitt 14 prosent dyrere, og kredittkort tilsvarende ni prosent dyrere.

Les også: Ekspert spår fortsatt lav eurokurs

– Det er forskjell på spanske banker. Det ser ut som om CAM-banken gir oss skandinaver et godt tilbud. Her koster det ingen ting å bruke betalingskortet. Bare hvis man tar ut penger fra en annen banks minibank, blir du belastet noen centimo i gebyr. Spansk kredittkort bruker vi ikke. Det er altfor usikkert, og altfor dyrt, sier Bjørn Kristensen til Vikingposten.

Les også: Ny banksvindel på gang

Han og kona tilbringer ganske mange uker i Spania i løpet av året, selv om han jobber i Norge.
– Jeg passer på å overføre penger fra norsk til spansk konto når kursen er bra. Banken vår hjemme har anbefalt oss å bruke Mastercard fra norsk bank også i Spania. Da slipper vi gebyrer. Det passer oss godt, og kortet koster oss ingen ting så sant vi betaler det vi har brukt innen 45 dager, forteller Kenneth Boothby.

Gjennomsnittlig koster et betalingskort 16,60 euro per år, mens å holde seg med spansk kredittkort har økt til i gjennomsnitt 33,30 euro.

– Vi har selv merket at norske banker er kritiske til spanske kredittkort.
Har vi brukt det, saumfarer de kontoen på jakt etter svarte penger. Det finner de ikke, men også dette gjør at vi holder oss til norsk kredittkort.
Her i Spania bruker vi vanlig betalingskort i minibank og butikker. Det klarer seg. Banken anbefaler at vi benytter kredittkort på reiser, og det rådet følger vi stort sett. Da går det ikke ut over oss personlig hvis kortet blir stjålet, og det er en klar fordel, mener Kenneth Boothby.