Forbereder Alteas største årlige fiesta video

Natt til i dag ble gatepynten montert i flere av byens pittoreske smågater.

Spaniaavisen

Publisert 3. september 2014 10:35

ALTEA

Den årlige fiestaen Moros y Cristianos er Altea største og foregår den siste uken i september. Fiestaen skaper en unik atmosfære og hele byen blir pyntet til fest. I hovedgaten kan man oppleve de berømte paradene av maurere og kristne med flotte fargerike kostymer akkompagnert av lokale korps og band. På kirkeplassen i gamlebyen iscenesettes kamper mellom maurerne og kristne.

I sentrum av byen arrangeres utekonserter. Under hele fiestaen er det marked med blant annet salg av kunsthåndverk, forskjellige aktiviteter for barn, salg av tradisjonell spansk mat fra boder og provisoriske uteserveringer i gatene, ulike religiøse arrangementer og prosesjoner samt fyrverkeri.

I løpet av fiestaen er det også flere opptog som går gjennom den gamle bydelen i Altea tidlig på morgenen ledsaget av musikk, dans og løskrutt. 

Fiestaen Moros y Cristianos har sterke stradisjonelle røtter i Spania og feires i mange byer, hovedsakelig i den sørlige delen av Valencia. Fiestaen arrangeres for å minne om kampene mellom maurerne og kristne i perioden kjent som La Reconquista fra det 8. århundre gjennom det 15. århundre. 

Se video under her