Forberedelsene til julemarkedet i full gang på kirkesenteret i Albir

Sjømannskirken Albir-Villajoyosa forbereder seg til julemarkedet på kirkesenteret i Albir 14. og 15. november.

Spaniaavisen

Publisert 8. november 2014 16:53

ALBIR

Nærmere 30 frivillige samt ansatte deltar i forberedelsene til årets julemarked. Det strikkes, broderes, sys, hekles og bakes på høygir i disse dager når arbeidsgruppen samles hver onsdag fra klokken 11.00 – 15.00 til hyggelig samvær. Det årlige julemarkedet er Sjømannkirkens største arrangement og viktigste inntektskilde.

Aud Pettersen Lise Hegg og Gerd Laila Wahl er i full gang med julebaksten. Serinakaker, peppernøtter, brune pinner, kokosmakroner og krumkaker bakes og pakkes i esker for salg på julemarkedet.

– Vi hygger oss veldig og synes det er viktig å stille opp for Sjømannskirken. Det har vi gjort i mange år og vi gleder oss til julemarkedet hvert år. Det er litt vanskelig med deigen til serinakakene i år på grunn av varmen, men vi oppbevarer den i kjøleskapet. Det blir litt mye flying fram og tilbake, men det går greit, sier damene fornøyd til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Albir? Her får du full oversikt

De yngste hjelper også til. 4-åringene Emely M. Solheim og Kaya Tønnesen bor Albir og er på besøk på kirkesenteret og hjelper til med julebaksten.

– Det er kjempegøy å pynte kaker. Det er første gang jeg er her og det er masse morsomt å finne på. Det er fint å bo i Spana. Det er varmt og jeg kan bade og sykle hele tiden. Jeg gleder meg til å snart feire bursdagen min her, sier Kaya Tønnesen. 

Håndarbeidsgruppa har også startet forberedelsene, noen av dem for lenge siden på eget initiativ. Gerd Gressgård fra Albir er en ivrig strikkentusiast og har bidratt i nærmere seks år med sine flotte arbeider.

– Jeg lærte å strikke av min bestemor da jeg var barn og har strikket siden. Det går ikke en dag uten. Jeg har med med strikketøyet overalt. Jeg blir aldri lei og synes det er en flott hobby. Det er fint at jeg kan får muligheten til å bidra med mine arbeider til julemarkedet. I år skal jeg ha med ti strikkeplagg, sier Gerd Gressgård.

Turid Steinnes har i over ti år vært med i håndarbeidsgruppen.
– Det veldig sosialt og utrolig hyggelig å treffe kjente. Vi er en super gjeng som har felles interesser og jeg ser frem til hver onsdag og ikke minst til julemarkedet. Håper mange tar turen til julemarkedet også i år, sier Steinnes.