Føler seg svindlet av sin spanske bank

Tok seg godt betalt for gratisforsikring.

Terje Aspdahl

Publisert 3. mai 2012 07:26

QUESADA

For to år siden fikk Per Utheim et godt tilbud av CajaMurcia i Quesada og startet sparing for sine to barn på 12 og 13 år. Pengene skulle brukes til moped- og bilsertifikat når barna ble gamle nok.

– Jeg åpnet sparekontoer på begge barna som det skulle spares 30 euro på hver av kontoene frem til de fylte 18 år. Tilbudet fra banken var at forsikringen skulle gjelde slik at hvis jeg dør før barna var fylt 20 år så skulle banken dekke innskuddene på 30 euro frem til barna fylte 20 år. Ved årsskiftet fikk vi en kontoutskrift med årsregnskapet på kontoene, og da viste det seg at banken trakk 3,80 euro fra kontoene hver måned. Jeg kontaktet da banken omgående, og spurte hva dette var for noe. De forklarte at det var en risikoforsikring som banken måtte ha fordi jeg var 56 år gammel.

Les også: 10 kortsvindlere arrestert

– Vi var innforstått med at dette skulle være en gratisforsikring som vi ikke skulle betale noe for, men de svarte bare at de måtte ta pengene for å sikre seg hvis jeg døde. Dette står det ingenting om i kontrakten vi inngikk med banken, forteller Per Utheim til Vikingposten.

Utheim ga da klar beskjed om at pengene skulle utbetales omgående og at kontoene skulle sies opp.

– Vi fikk ut de pengene som sto på kontoene minus de 3,80 euroene i måneden. De tok også gebyr for oppsigelsen av kontoene. Jeg har regnet på beløpene og har funnet ut at barna betalte 7,25 prosent for å ha pengene på sparekonto i CajaMurcia. Dette mener jeg er direkte svindel med barnas penger. Vi var lovet 2,75 prosent rente på innskuddene, men nå viser det seg at barna tapte penger på å ha sparekonto i CajaMurcia.

Nye prospekt på plass i vår boligportal – sjekk ut boliger til salgs her

Per Utheim har nå funnet en bedre spareordning for barna enn den han fikk i banken.

– Vi gjør det enkelt og legger pengene i safen hjemme. Jeg lærte tidlig som barn at det skal lønne seg å spare penger i banken. Men det gjelder tydeligvis ikke lenger. Jeg vil legge til at jeg fremdeles har lønnskonto i CajaMurcia her i Quesada. Jeg tror denne spareavtalen er laget av CajaMurcia sentralt og ikke lokalt. Jeg er godt fornøyd med både service og personalet i banken her, sier Per Utheim.

PS! Vikingposten har ikke lyktes å få noen kommentar fra banken.