Føler seg svindlet av norsk forretningsmann på Costa Blanca

Torgeir Kjeldsen (54) fortviler.

Spaniaavisen

Publisert 13. desember 2012 08:08

ALBIR/TORREVIEJA

Kjeldsen mener han regelrett ble svindlet av en norsk forretningsmann i Torrevieja da han lånte ham 200.000 kroner for ett år siden. Han ble lovet pengene tilbake i løpet av to måneder. Dette skrev forretningsmannen under på i et gjeldsbrev.

– Nå er det gått over ett år og jeg har ikke fått tilbake en krone. Den siste måneden har ikke forretningsmannen svart på verken mine eller min advokats henvendelser. Jeg er blitt lovet pengene regelmessig, men det er som sagt aldri kommet en krone. Pengene trenger jeg nå fordi jeg skal hjelpe min sønn med å kjøpe leilighet i Sverige, forteller Torgeir Kjeldsen til Vikingposten.

Les også: Bestilte mobiltelefon – fikk potet

Sønnen til Kjeldsen var til og med til stede da pengene ble overført til forretningsmannen. Sønnen visste han skulle få pengene tilbake med renter etter to måneder. Slik har det altså ikke gått.

– Du kan sikkert si det var naivt av meg å låne ham pengene, men jeg var ny i Spania, og ble kjent med forretningsmannen på et senter. Han drev butikk der og virket seriøs. Han sa til meg at han trengte pengene for å refinansiere butikken sin. Han skulle en liten tur til Norge julen 2011 for å gjøre dette. Pengene skulle jeg få tilbake om to måneder, forteller Kjeldsen.

Sist han hørte fra mannen var 11. november i år. Da fikk han en epost hvor mannen fortalte at han skulle til Norge for å ordne finansiering til et nytt prosjekt.

Skal du ha leiebil i Spania eller Norge? Fri km – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti – klikk her

– Etterpå har han vært som sunket i jorden for både meg og advokaten min. Jeg vil nå advare andre om ikke å låne penger til denne mannen. Han er rett og slett en svindler, hevder Torgeir Kjeldsen.

Vikingposten har vært i kontakt med forretningsmannen i Torrevieja. Han mener enkelte påstander fra Kjeldsen ikke stemmer, men sier han vil gjøre opp for seg.

– Jeg har hatt kontakt med Kjeldsen og forsøkt å komme i kontakt med hans advokat. Men da jeg ringte til advokatkontoret visste ingen der verken hvem jeg var eller hva saken gjaldt. Jeg har senest i dag (tirsdag) både ringt og sendt e-post til Kjeldsen, men har ikke fått noen respons. Jeg har alle intensjoner om å gjøre opp for meg, men samtidig forstår jeg hans frustrasjon over at dette tar tid. jeg håper å kunne betale første avdraget før jul, sier forretningsmannen til Vikingposten.