Føler seg rundlurt av forsikringsselskap

Bårds bil totalvrak - får bare 25 prosent av verdien.

Spaniaavisen

Publisert 12. april 2012 08:45

ALFAZ

Bård Førre totalvraket bilen sin for noen uker siden i Alfaz. Han hadde full kasko på Mercedesen, og trodde alt var i orden. Til sin store overraskelse vil ikke forsikringsselskapet LINEA DIRECTA gi ham mer en skattetakst på bilen.

Under en kjøretur gjennom sentrum av Alfaz mistet Førre bevisstheten bak rattet, og hans Mercedes 320 kabriolet havnet rett inn i en betongmur ved Casa de Cultura.

Les også: Klar med sommerskole i Alfaz

– Jeg havnet på sykehus med diverse skader og flere ribbensbrudd. Det gikk for så vidt bra med meg, men sjokket kom etter jeg ble utskrevet fra sykehuset og tok kontakt med forsikringsselskapet mitt, LINEA DIRECTA, for å få hjelp og oppgjør for bilen. Servicen var for å si det enkelt helt elendig. Jeg fikk beskjed om selv å lete etter bilen å betale for transporten til en bilopphuggingsplass. Dessuten fikk jeg beskjed om at min bil ville bli dekket av kaskoforsikringen, og at prisen jeg fikk var 3.300 euro! Selv en lite bilkyndig person ser at denne prisen er alt for liten.

– Jeg gikk deretter på Internett for å finne den riktige prisen jeg i dag må betale for tilsvarende bil. Der ligger prisene mellom 15- og 16.000 euro.
Jeg fikk også en uttalelse fra et stort bruktbilfirma i Altea der de fastslo at verdien på bilen min var mellom 14.000 og 18.000 euro. Etter jeg igjen kontaktet LINEA DIRECTA gikk selskapets takst opp til 4.300 euro. Mer var de ikke villige til å gi meg, sier Bård Førre.

På jakt etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

Han gikk deretter til advokat i Spania med saken. Advokatfirmaet sier at LINEA DIRECTA bruker skattetakst når de setter verdi på bilene og ikke reelle verdier.
– Kundene får ikke det de har krav på når de betaler full kasko hos LINEA DIRECTA. Nemlig en pris som de må betale i markedet for tilsvarende bil.
Etter det jeg kjenner til bruker mange bileiere i Spania dette forsikringsselskapet. Jeg vil på det sterkeste advare folk mot selskapets prispolitikk. Man tror man har full kasko men blir i realiteten rundlurt dersom bilen totalvrakes i en skade, sier Førre.

LINEA DIRECTA bekrefter at de i denne saken har beregnet bilens verdi ut fra en offisiell takstbok, en policy de bruker i alle slike saker.

– Vi går etter en takstbok flere selskaper i Spania bruker når de skal sette verdi på biler. I dette tilfellet har vi lagt på tusen euro på summen vi fant i boken. Vi har sjekket denne bilens salgsverdi på Internett og der så vi en tilsvarende bil ble solgt for 9000 euro. Hva denne forskjellen skyldes vet ikke jeg, sier Jorge Perrea fra LINEA DIRECTA.