Føler seg lurt av leiebilfirma

Per Schwabe måtte betale både diesel- og nøkkeltillegg.

Spaniaavisen

Publisert 30. mai 2013 06:09

EL ALTET

Nordmannen måtte betale ekstra for å leie dieselbil selv om han ikke hadde bestilt det. I tillegg måtte han ut med 37 euro for å ta imot nøkkelen etter stengetid – selv om kontoret var åpent.

– Jeg måtte betale 14 euro ekstra for å leie en dieselbil i en bilklasse som utelukkende består av dieselbiler. Jeg hadde ikke bestilt dieselbil engang. Men Gold Car sier i en epost til meg at dieselbiler bruker mindre drivstoff, og så er de dyrere for selskapet i innkjøp, sier en oppgitt Per Schwabe til Vikingposten.

Schwabe leide tidligere denne måneden bil på El Altet-flyplassen i kategorien S. Han fikk en Citroen Berlingo. Schwabe fikk seg flere overraskelser enn bare dieseltillegget på 14 euro.

Les også: Advarer mot flere leiebilselskaper i Spania

– Jeg synes det er underlig, på grensen til svindel, at de tar 37 euro i tillegg for at jeg måtte hente nøklene på hovedkontoret inne på terminalen i stedet for ute i parkeringshuset. Gold Car sier det står i reglene deres at mellom klokken 23 og 07 er kontoret ute i parkeringsbygget stengt og derfor må man betale en ekstra avgift for selv å gå inn i terminalen og hente nøklene på deres kontor der – som for øvrig er åpent når flyplassen er åpen. De kunne i det minste gjort meg oppmerksom på dette når jeg booket leiebilen lang tid i forveien, sier Per Schwabe.

Gold Car sier at denne tilleggsavgiften for å hente nøklene står på punkt 7. g i leiekontrakten. Skal bilen hentes etter klokken 23 om kvelden og før klokken 07 om morgenen koster det 37 euro – selv om man fremdeles henter nøklene hos Gold Car. Forskjellen er bare at de er i et annet bygg på flyplassen.

Finn næringsdrivene på Costa Blanca og Costa Calida i vår bransjeguide

Da Schwabe bestilte bilen i kategori S, med et tillegg i prisen for et ekstra barnesete på 50 euro, kom regningen på 234 euro. Da han fikk regningen etter levering av bilen – var den på 489 euro.
Alt dette har Schwabe dokumentert i en epost til Vikingposten.

For det første var ikke momsen regnet med i noen av de første prisene han fikk på bestillingskvitteringen. I tillegg til de utgiftene vi har nevnt tidligere i saken har han også blitt fakturert for 45 euro for ekstra sjåfør, 65 euro for ekstra forsikring og 103 euro i drivstoff.

Dette er utgifter Schwabe ikke kan kreve tilbake for de ligger i reglene. Regler man ikke ser når man bestiller bilen og får tilbudet fra selskapet.