Føler seg godt mottatt i Torrevieja

Derfor er byen så populær blant boligkjøperne.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2017 05:48

TORREVIEJA

Boligsalget økte med over 20 prosent i Torrevieja i fjor, og er den byen i hele Alicante-provinsen der det blir omsatt flest boliger. Hvorfor Saltbyen er blitt så populær, er ikke vanskelig å forstå ifølge noen av beboerne.

Ekteparet Heidi og Terje Smistad hadde snakket lenge om å skaffe seg leilighet i Spania siden Heidi er revmatiker og varmen gjør godt for helsa. Tidligere reiste paret mye til Gran Canaria om vinteren. De syntes etter hvert at det ble litt langt å reise dit. Det var ikke før en leilighet på Torretas i Torrevieja ble avertert i lokalavisa at de bestemte seg.

– Boligen var egentlig til salgs, men vi var mest interessert i å leie i begynnelsen. Mannen som eide leiligheten var veldig hyggelig og gikk med på å leie den ut til oss likevel. Vi trivdes så godt at vi dro hjem for å vurdere kjøp, forteller Heidi til Vikingposten.

Ser du etter bolig? Sjekk ut disse prospektene først

Det tok likevel litt tid før leiligheten ble deres. Utleieren døde, og i og med at leiligheten nå var dødsbo fikk de ikke skjøtet før desember i fjor. Nå er alt med papirer og slikt greit.

Paret har allerede funnet seg godt til rette i lokalmiljøet. Det er nesten sånn at de ikke har noe tid til å slappe av.
– Vi har petanca to dager, kortspill to dager, Terje spiller golf en dag, og det blir maling en dag. Det er også et fellesområde utenfor som vi liker å holde i orden. Det er bare i helgene vi har tid til hvile, sier Heidi og smiler.

Heidi og Terje Smistad trives så godt i byen at de har planer om å være her fem måneder i året.

– Først og fremst ble vi veldig godt mottatt her, både av spanske og norske naboer. Vi føler oss godt inkludert i lokalmiljøet. Det er stille og rolig her, og det betyr veldig mye for oss eldre. Vi føler oss hjemme her, sier ekteparet Smistad.

Gjør som 21.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Det er nært til både strand og sentrum fra der vi bor, og det passer oss fint. Det er også gode turmuligheter her. Det er en vei i nærheten som går til Los Montesinos, ellers er det veldig fint å gå inn til byen. Jeg synes sentrum av Torrevieja er veldig oversiktlig. Det er lett å finne fram, og det tok ikke lang tid før jeg ble kjent der, legger Heidi til.

I fjor ble det solgt 5 291 boliger i Torrevieja, eller nesten 15 prosent av alle salg i hele provinsen. Året før ble det solgt 4 347 boliger i Torrevieja og økningen var på hele 21,7 prosent.