Føler seg glemt og oversett av kommunen

Urbanisasjon manglet tillatelse da den ble bygget - innbyggerne føler de fortsatt blir straffet.

Terje Aspdahl

Publisert 28. august 2014 17:06

ORIHUELA COSTA

Beboerene i urbanisasjonen Mil Palmeras II føler seg ignorert av kommunen. Urbanisasjonen ble ifølge Informacion bygget i 1989, og manglet tillatelse.

Det var MASA som sto for bygging av et hotell og tre boligblokker på uregulert grunn og i strid med kystloven.

Boligene ble likevel ferdigstilt og overlevert kjøperene uten cédula de habitabilidad, et boligsertifikat som er nødvendig for å få lagt inn strøm og vann.

Daværende byråd José Manuel Medina undertegnet imidlertid et dokument hvor det ble forsikret om at man nå var i en legaliseringsprosess. På den måten fikk man lagt inn vann og strøm i over 600 boliger etter at eierne hadde betalt 30.000 pesetas.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Men så var det slutt på kommunale tjenester, i 25 år har området vært uten skikkelig infrastruktur. Her er det ikke fortauer, og det mangler avløp og drenering slik at regnvær skaper store problemer i gatene.

– Det virker som kommunegrensen går ved Campoamor, og ingen husker på Mil Palmeras, sier beboere i området. 

De har ingen skikkelig adkomst til stranden slik det ellers er over hele Orihuela Costa. De kan heller ikke foreta utbedringer på boligene sine, siden de fortsatt befinner seg i en lovløs tilstand.

Boligene er gamle og mange ønsker å pusse opp. Kommunen gir ikke ut tillatelser, og eiere som foretar seg nødvendige utbedringer risikerer bøter om det blir inspeksjon.

Beboerene har nå bedt om et møte med byråden for kysten Martina Scheurer.