FN-dagen feiret på Den norske skole Costa Blanca - video

På Den norske skole Costa Blanca har  FNs arbeid vært tema gjennom en hel uke.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2014 09:31

ALFAZ DEL PI

På selve dagen, 24. oktober,  var hele skolen samlet til skolehistoriens første felles markering.

Som UNESCO-/ASPNET-skole har Den norske skole Costa Blanca fokus på internasjonalisering gjennom hele skoleåret spesielt på videregående. Skolen har også et samarbeid og utveksling med St. George College på Trinidad.

Elevene har blant annet gjennomført internasjonale dager med fokus på slaveri i dagens samfunn, tusenårsmålene og andre FN-relaterte tema. FNs tusenårsmål er åtte konkrete mål for bekjempelse av fattigdom, som skal nås innen 2015. De ble vedtatt av alle verdens land i år 2000.

Les også: Kjetil har startet skiklubb på Costa Blanca

– I år ønsket vi at alle elevene skulle bli involvert gjennom å feire FN og FNs arbeid. Vi har tidligere markert FN-dagen, men det har vært avhengig av hva den enkelte lærer har gjort. Internasjonaliseringsgruppen er i år sammensatt av lærere fra forskjellige klassetrinn både i barne- og ungdomskolen og videregående. Det gjør samarbeidet oss lærere imellom lettere og vi foreslo derfor at hele skolen skulle gå sammen om å markere FN-dagen, sier spes.ped.koordinator, Anne Birgitte Johnson i Internasjonaliseingsgruppa til Vikingposten.

Johnson sier dette har blitt gjennomført på forskjellig vis av både grunnskolen og videregående.

– Elevene har vært veldig engasjerte og vi har fått mange gode tilbakemeldinger både fra lærere og elever. Så vi kommer til å gjøre det samme til neste år. Vi kommer også til å søke om å bli en FN skole. Det innebærer jobbinge med FN-saker gjennom hele skoleåret, sier Johnson.

På FN- dagen 24. oktober møttes alle elevene i skolegården. Det var flaggheising, appell og sanger av små og store for å markere viktigheten av FNs arbeid og for å minne om hva som kan gjøres for å nå tusenårsmålene.

Se Nils P. Lie-Gjeseths video fra Alfaz under her