Flyttet kontoret sitt fra Norge til Costa Blanca

Geir A. Røraas (42) har likegodt flyttet kontoret sitt ned til varmere strøk.

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2017 05:10

TORREVIEJA

42-åringen eksporterer norske matvarer til importører i Spania, og nyheter som tidligere havnet i hyllene inntil fire måneder etter at de ble vist på norske TV-kanaler, er nå å finne samtidig som reklamen går på TV.

Røraas startet sin første butikk hjemme på Lillestrøm allerede som 19-åring, og siden har han jobbet innen kjøpmannsfaget.

– Jeg har drevet med catering, kantinesalg og dagligvarer på nett med firmaet mitt ServiceMat siden 2010. I oktober 2016 så jeg tilfeldigvis en virksomhet til salgs i Spania. Jeg reiste ned, og mens jeg var her gikk jeg rundt i butikkhyller og så på norske matvarer. Jeg fant et marked som ikke er jobbet så mye med, og da jeg kom hjem tok jeg kontakt med mine samarbeidspartnere. Allerede i januar flyttet jeg inn i en usett leilighet i Villa Martin, og i slutten av mars hadde jeg den første varesendingen, forteller Røraas.

Røraas sier at han knapt har lukket igjen PC-en etter at han kom til Spania, og at han stadig får nye henvendelser fra nye kunder.

Lest denne? Advarer mot flåtten

– Det har gått over all forventning, og det er et spennende marked. Jeg kjenner markedet så godt hjemme, så jeg fant ut at det var på tide med nye utfordringer. Man lever bare en gang, og det er viktig å ta noen sjanser her i livet. Foreløpig pendler jeg frem og tilbake, siden jeg fremdeles driver firmaet mitt sammen med min bror med over 20 ansatte i Norge, men målet er å utvide og bo her permanent. Klimaet er jo ikke å forakte, og det er en sunnere måte å jobbe på ettersom stressnivået er lavere enn i Norge, sier Røraas.

Gründeren forteller at han samarbeider med Asko, Tine og Orkla, og at han får tilgang på nyheter fra Norge litt tidligere. Det er derfor han kan levere nyheter til Spania allerede før reklamen kommer på TV.

– Det er viktig å gå egne veier og tenke nytt, og jeg så forbedringspotensiale i et marked som allerede ligger der. Jeg brenner for salg og markedsføring, og selv om jeg har fått smaken på det gode liv her i palmeland, så er jeg for ung til å legge meg ned på solsenga. Jeg har fremdeles mye å gi, og vil gjerne jobbe mens jeg er her. Jeg leverte nettopp elgkarbonader til Spania. De ble utsolgt med en gang, og til og med engelskmennene ville prøve dem, forteller Røraas.

Ifølge Røraas er det enklere for importøren å bestille varer fra firmaet hans siden han ordner alt av papirarbeid.