Arkivet

Flyttet fra Island til Costa Blanca - satser med foodtruck


ORIHUELA COSTA

Etter et ønske om et bedre liv har det et unge islandske paret har funnet sin plass med sin «food-truck», DOMO Bistro & Grill, inne på området til IBC-senteret på Playa Flamenca. Nå lever de etter leveregelen «gjør mer av det som gjør deg glad».

– Da Inga sine foreldre flyttet til Costa Blanca, så vi det som perfekt timing og flyttet samtidig. Inga har alltid vært glad i Spania og dette er for oss et tropisk paradis, forteller Kristján Thor Bender Edvardsson.

Med restaurantbakgrunn fra Island vil de nå ta med seg det de har lært gjennom å servere god mat på Playa Flamenca. Kristján er kokk og har blant annet 10 år med kokkeerfaring fra hjemlandet. Blant annet jobbet han ved restauranten «Vox» på Hilton & DILL da de fikk Islands aller første Michelin-stjerne.

– Vi er store tilhengere av «gatematkulturen» og med bakgrunn fra restauranter og god kjennskap til å servere mat med kvalitet tenkte vi dette er en god måtte å starte opp. Samtidig få sette vårt eget «stempel» på det vi serverer. Vi tilbereder maten som om vi skulle servert den til vår familie og beste venner, sier Bender Edvardsson.

1. mai åpnet de sin foodtruck Domo Bistro & Grill og åpningsdagen var det mer enn 100 kunder innom «matbussen».

– Vi ble bokstavelig talt utsolgt første helgen vi holdt åpent. Det har startet som en drøm. Vi er blitt veldig godt tatt imot av både naboer og kunder, sier Inga Sör.

Det har vært en lang ventetid for det unge paret før de kunne åpne tidligere i denne måneden.

– Du kan trygt si det har vært en fargerik tid med utrolig mange usikkerhetsmomenter. Vi fikk bussen én uke før pandemien stengte ned Spania i fjor, men de fire første månedene kunne vi ikke engang reise til vår nye investering da den sto parkert i en annen by. Vi har alle fått erfare hva som virkelig betyr noe i livet det siste året, sier Sör.

Under nedstengningen måtte paret tenke nytt og startet opp med hjemmebakte produkter.

– Vi startet opp med hjemmebakeri og utkjøring. Etter hvert som ryktet spredte seg i nærmiljøet ville «hele» Orihuela Costa ha våre hjemmebakte vårruller. Det har vært en utrolig reise det siste året og nå vil vi bare gjøre mer av det som gjør oss glade. Det er å kokkelere og lage god mat til våre kunder, avslutter det blide og hyggelige islandske paret.

Les mer om:

Nyheter