Flyttebyråer kakker seg på lag

Har du sett den lille rosa bilen, så har du sett Fru Flytt. I 24 år har hun vært i bransjen i Spania på Costa Blanca. Først med Flyttespesialisten, og fra 2007 med sitt helt eget byrå.

Spaniaavisen

Publisert 3. oktober 2013 07:28

ALFAZ DEL PI

Nå reiser hun nye veier etter å ha møtt på Torben Malme fra Kristiansund på Nordvestlandet. Gamle Fru Flytt og unge her Flytt har lagt hodene i bløt og kommet fram til at et formelt samarbeid er løsningen for deres respektive firma. Inger Lill Østraat Lauritzen har unik erfaring fra Spania, mens Torben Malme har førstehåndskjennskap til alle kriker og kroker over så å si hele Nord- og Vestlandet.

– Jeg har lenge vært på jakt etter en ny samarbeidspartner fra nordvest i Norge, og endelig ble det full klaff, sier Inger Lill Østraat Lauritzen. 
I stedet for å ha mange og tilfeldig flyttebyrå å samarbeide med satser hun nå alt på Torben Malme AS, flyttebyrå fra klippfiskbyen. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Torben driver et relativt stort flyttebyrå i Kristiansund og omegn, og fikk ideen om Spania for mange år siden da han kjørte langtransport som yrkessjåfør til Spania, og selvfølgelig da med klippfisk i lasten. 

Det hører med til historien at en felles bekjent, Siri Lund, mangeårig fastboende Spania-venn fra Kristiansund, spleiset dem nærmest som en Kirsten giftekniv i overført betydning.

Siri hadde ansvaret for spanske unge fremadstormende sykepleiere som skulle bo i Norge og som trengte å få flyttet tingene sine i full fart. Siri satte dermed i gang med å undersøke alle flyttebyrå som var rimelige og gode i Albir og Norge, og kom fram til at nettopp disse to byråene var gode ambassadører for bransjen. 

Resten er historie. Personlige møter mellom det ”gamle” og ”det unge flyttebyrået” har resultert i noe som kan bli et svært fruktbart samarbeid. 

Les også: Norsk Costa Blanca-hotell med vellykket ansiktsløftning

Torben Malme sier at han ser to store trender i kundemarkedet. Det er de litt eldre med relativt god økonomi som vil til Spania eller Kanariøyene på grunn av varme og muligheter for bedre liv og helse, og så er det de litt yngre som veldig ofte jobber i oljerelatert virksomhet som vil pendle mellom Norge og Spania. De yngre lar gjerne hele sin norske familie bo i Spania, mens de selv jobber turnus. 

Men vil de virkelig ha med seg så mye da?
– Å ja da, svarer Inger Lill og Torben i kor. De eldre vil gjerne ha med seg møbler av affeksjonsverdi, lysekroner og favorittglass og porselen, sier fru Flytt. Mens de yngre gjerne vil ha sykler, biler, og mye datautstyr med seg, tilføyer Torben. 

Men senger er like populært i alle aldersgrupper. Det kan de enes om. Ja, senger skal vi ikke kimse av, de er i særklasse. Alt sammen skal tilbake igjen en dag også, og det er fint for da blir det mer å gjøre for flyttebyråene. 

– Før tok jo folk med seg rubbel og bit når de flyttet, mens nå er folk mer bevisste over hva som skal med eller ikke. Nå til dags flytter de helst bare på det de er mest glad i. Noe kan jo kjøpes for en billig penge i Spania, men heldigvis ikke bestemors gamle skatoll og annet arvegods, sier Inger Lill.