Flytrafikken til og fra Spania rammes av nye aksjoner

Flygeleder-opprør ser ut til å spre seg.

Spaniaavisen

Publisert 29. desember 2009 09:07

COSTA BLANCA

Tusenvis av reisende fra Kanariøyene har allerede fått merke aksjonene nå i romjulen med forsinkelser på mer enn fire timer. Og nå er det ventet at trafikkontrollen i Madrid er neste "offer". Skal du ut og fly slipper du neppe unna forsinkelser.

Flygeledernes fagforening USCA, som organiserer 95 prosent av 2400 ansatte i disse jobbene, avviser at de aksjonerer. Fagforeningen hevder forsinkelsene skyldes at spanske myndigheter har for få flygeledere på jobb.

Les også: Store forsinkelser fra Spania

Men beskjeden er klar: Regn med lignende forsinkelser i dagene som kommer – også i andre deler av landet. Madrid, inkludert. Med så store forsinkelser som det har vært på trafikken til og fra Kanariøyene vil problemene her også ramme andre flyplasser i Europa.

Statsråd José Blanco er kritisk til aksjonen fra flygelederne og mener denne gruppen er privilegert. Ministeren hevder flygelederne allerede tjener dobbelt så mye som gjennomsnittet i EU.

Flygelederne på Kanariøyene mener at selv om flytrafikken er like stor som i fjor er det 20-30 prosent færre ansatte i flytårnene.