Flyselskapene avventer Murcia – men satser i Alicante

Verken Norwegian eller SAS har planer om å starte flyvninger til den nye storflyplassen Corvera i Murcia når den åpner neste sommer.

Spaniaavisen

Publisert 14. april 2011 09:18

ALICANTE

Men SAS utvider og satser stort mot Alicante spesielt, og Spania generelt.

– SAS har et sterkt produkt til Spania, og vi vil satse videre fremover. I tillegg har vi en stor charteroperasjon til Spania og Portugal. Når det gjelder Murcia så har vi for tiden ingen regulærflyvninger til San Javier. Men som alltid vurderer vi potensielle nye ruter ut i fra etterspørsel. Vi har per i dag ingen planer om å starte flyvninger på San Javier eller den nye flyplassen Corvera. Når Corvera flyplass åpner neste sommer, vil vi vurdere våre charteroperasjoner i forhold til San Javier, sier SAS-direktør for Spania og Portugal, Hallvard Bratberg til Spaniaavisen.

Les også: Fullt kaos rundt San Javier-flyplassen

I dag flyr SAS daglige direkteruter til Malaga og Alicante fra Oslo. Dessuten har de tre flyvninger i uken både til Las Palmas og Palma de Mallorca. SAS er også det eneste av selskapene som flyr til og fra Madrid. I sommer flyr de en gang i uken fra Bergen til Madrid, og to ganger i uken fra Oslo til den spanske hovedstaden.

– Vi kommer til å satse veldig tungt på Alicante fremover. Dette er en av våre beste destinasjoner på den iberiske halvøy. Generelt er det bra etterspørsel etter reiser til og fra Spania. Så får tiden vise om vi kommer til å starte opp med flyvinger til Murcia, sier Bratberg.

Trenger du leiebil i Spania? Sjekk prisen her – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Norwegian er det eneste av de to flyselskapene som i dag har flyvinger til San Javier i Murcia. De har direkteruter til San Javier en gang i uken fra Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Selskapet sier de ikke kommer til å forandre noe på disse rutene med det første.

– Den nye flyplassen i Murcia er ikke klar før neste sommer, og da er det alt for tidlig å si noe om våre ruter. Norwegian har ikke tatt stilling til dette ennå. Men vi vurderer alltid nye ruter, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen til Spaniaavisen.

Hele denne saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00