Flykaoset: Solgte ut tre busser på et par timer Se video

Reisebyrået Marianne Tours er på vei til Norge med 162 passasjerer i tre fulle turbusser.

Spaniaavisen

Publisert 17. april 2010 04:21

ALFAZ

Mange nordmenn på ferie i Spania er lei av å vente på at flyene igjen skal få lande i Norge. Da reisebyrået Marianne Tours bestemte seg fredag ettermiddag for å sette opp en turbuss fra Costa Blanca til Oslo – glødet telefonlinjene inn til kontoret i Alfaz.

– Vi bestemte oss egentlig først for å kjøre noen passasjerer til Norge med en av våre minibusser. Men da dette ryktet spredte seg, gikk det kun noen minutter før vi skjønte at vi måtte skaffe flere, og større, busser. Vi fikk tak i tre store turbusser, og de ble utsolgt i løpet av et par timer. Nå kjører vi med 162 passasjerer til Oslo. I løpet av turen har vi en overnatting på grensen mellom Frankrike og Tyskland, sier daglig leder i Marianne Tours, Marianne Martinsen til spaniaavisen.no.

Les også: Flyforbudet kan vare til søndag

Blant de 162 passasjerene fantes alt fra to svenske damelag i fotball, til skoleelever fra Stavanger, vanlige turister og pensjonister som var ferdige med langtidsferie i Spania. Alle med samme mål; Komme seg fortest mulig hjem til Skandinavia.

– Vi kjører med tre sjåfører i hver buss, og regner med å være i Oslo i løpet av søndag kveld eller natt til mandag. I tillegg til de tre bussene kjører vi også med en stor varebil til bagasjen. Bussene har ikke plass til all den bagasjen gjestene har med seg. Derfor er både jeg og et par andre fra reisebyrået med på turen, forteller Marianne Martinsen.

Hun regner med at bussene er tilbake i Spania tirsdag kveld. Hvis ikke flytrafikken i gang igjen da, kan det gå mot retur til Norge igjen i løpet neste uke for Marianne Tours.

 Se video under.