Flyforsinkelser til og fra Spania

OPPDATERT: Norwegian har også innstilt flere flyvninger.

Spaniaavisen

Publisert 12. juni 2013 06:54

ALICANTE/OSLO

11:06, 11:51, 13:19
Det er flygelederstreiken i Frankrike som rammer Norwegian og SAS siden flyvningene til og fra Spania går gjennom fransk luftrom.

Passasjerer som skal til Spania og Frankrike må regne med store forsinkelser, og Norwegians passasjerer må også regne med innstilte fly i løpet av dagen, opplyser selskapet til NRK.

Blant annet er DY1831 fra Alicante til Bergen i dag flere timer forsinket. Flyet skulle gå 10.30, ny tid ser ut til å bli 12.45. Og nå i morges ble ruten Alicante-Billund kansellert.

DY1791 fra Alicante til Oslo-Gardermoen klokken 11.30 blir over to timer forsinket. Ny avgangstid er nå satt til 13.40. 

Torill Lie Bjerke trøster seg med at hun kom i alle fall frem til Spania i går.

– Transavia fra Holland til Valencia brukte 4,5 time i går. Normalt 2,5. Men det måtte fly via Italia, Mallorca og Ibiza så det ble en melkerute, forteller Bjerke på vår Facebook-side.

– Vi beklager på det sterkeste at dette går ut over våre reisende. De som blir berørt, vil få beskjed direkte fra oss, opplyser Norwegian.

De franske flygelederne streiker mot EU-kommisjonens forsøk på å danne et felleseuropeisk luftrom. Dette innebærer i følge Aftenposten at nasjonale flygelederenheter erstattes av ni større enheter som betjener luftrommet i hele EU.