Flybussen kjører videre

Vil fortsette ett år til.

Terje Aspdahl

Publisert 22. september 2011 07:37

TORREVIEJA

Selv om trafikktallene ikke har vært så bra som man kunne ønsket seg, garanterer busselskapet at ruten skal kjøres i minst ett års tid til. Flybussen går mellom Torrevieja og El Altet.

I sommer kom det informasjon om at den nystartede bussruten mellom Torrevieja og flyplassen på El Altet i Alicante kun hadde fått konsesjon frem til 23. september.

Daglig leder i busselskapet Costa Azul som fikk konsesjonen i mai, Jose Pedro Garcia Cerdan, bekrefter overfor Vikingposten at bussen forsetter også videre utover høsten.

– Jeg kan med 99 prosent sikkerhet slå fast at vi vil fortsette ruten mellom Torrevieja og flyplassen på El Altet. I denne omgang vil vi fortsette minst ett år fra vi fikk konsesjonen 23. mai, sier Jose Pedro Garcia Cerdan til Vikingposten.

Skal du ha leiebil? Sjekk mulighetene her. Prisgaranti og gratis norsk servicetelefon

Trafikktallene for flybussen i sommer kommer først mot slutten av neste måned.
– Vi jobber i disse dager med tall for hvor mange passasjerer som har benyttet ruten. Jeg regner med at de er klare fra midten av oktober, sier Jose Pedro Garcia Cerdan.

I sommer fikk kommunen kritikk på hvordan konsesjonen ble gitt. Vega Bus, som ikke nådde opp i konkurransen om å få kjøre strekningen, har ifølge avisen Informacíon i Alicante valgt å klage på avgjørelsen. Selskapet hevder at Costa Azul ikke gjør nok for å markedsføre tilbudet og at ruten dermed vil stoppe av selv på grunn av at den blir ulønnsom.

Bussen vil fortsatt ha første avgang fra Torrevieja klokken 07.00. Deretter går den annenhver time frem til klokken 21.00. Første avgang fra El Altet er klokken 08.00 og siste avgang fra flyplassen er klokken 22.00.