Flybillettprisene til himmels

Bente og Martin M. Jakobsen mener flyselskapene slår til når etterspørselen er stor.

Spaniaavisen

Publisert 22. oktober 2015 10:33

ALTEA

Flybillettprisene steg rundt 18 prosent sist måned, og det var særlig reiser til utlandet som viste prisoppgang. 

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har prisene på flybilletter økt med nesten 10 prosent fra 2. kvartal 2014 til samme kvartal i år. Det er det høyeste prisnivået siden man startet med målingene i 2006. Sammenlignet med 1. kvartal 2015 økte prisene med nesten fem prosent.

Prisene på flyreiser falt nærmere syv prosent fra mai til juni 2014, mens de steg drøye 18 prosent i samme periode i 2015, noe som også må sees i sammenheng med ferietid og høysesong. 

Les også: SAS øker tilbudet på Alicante-Elche-flyplassen

Bente Jakobsen og Martin M. Jakobsen fra Sandefjord, som ferierer i Altea tredje året på rad, har lagt merke til prisoppgangen.
– Vi har merket en økning, men vi er pensjonister og vi er fleksible og har heldigvis muligheten til å velge når vi ønsker å reise. Så for oss får det foreløpig ingen store konsekvenser, sier ekteparet til Vikingposten.

– Hva tror dere denne prisøkningen skyldes?
– Det dreier seg om tilbud og etterspørsel. Flyprisene går betraktelig opp i forbindelse med ferietid og høysesong når etterspørselen er stor, og da ser flyselskapene muligheten til økt inntjening. Sommerværet i Norge har ikke vært så bra i år og det er da naturlig at etterspørselen etter ferieopphold i varmere strøk øker som igjen kan påvirke flyprisene. Generelt så kan det være at flere reiser og når flyselskapene får fylt opp sine fly og etterspørselen er stor så ser de vel ingen grunn til å dumpe prisene. 

Her er noen priseksempler da vi sjekket:

Prisen for en t/r billett med direkteflyvning fra Oslo Gardermoen til Alicante med Norwegian 25. oktober og hjemreise 2. oktober koster kroner 5808 kroner. Flyvninger fra Alicante-Elche flyplass til Gardermoen er så og si utsolgt til og med 1. november.

Prisen for en t/r billett med SAS med avreise 25. oktober og hjemreise 1. november koster kroner 4808 kroner.

Det er få ledige flyavganger fra og med 24.oktober til og med 6.november fra flyplassen Alicante-Elche til Gardermoen.