Foto: Avinor
Reise

Fly til utlandet fra Gardermoen i sommer? Dette må du være obs på

Gjør endringer.


GARDERMOEN/COSTA BLANCA

Får du opp en G-gate på flybilletten? Da bør du følge med. I sommer skal flere utenlandsreisende ta shuttlebuss til gate.

Det store antallet passasjerer som skal reise til og fra Oslo lufthavn i løpet av sommeren, gjør det nødvendig å utnytte gatene på en mer fleksibel måte enn tidligere.

– Denne sommeren er det svært mange som skal fly utenlands i morgentimene, og derfor har vi behov for flere utenlandsgater, sier Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør på Oslo lufthavn.

For å avvikle trafikken effektivt, skal det tas i bruk åtte innlandsgater som i timene med mest trafikk vil benyttes til utenlandstrafikk for destinasjoner innen Schengen. Behovet er de aller fleste dager begrenset til en kort periode på et par timer. Det vil også være et utvidet kiosktilbud i dette området. 

- Når utenlandstrafikken avtar, benytter vi igjen de samme gatene til innlandstrafikk. Dette gir oss den fleksibiliteten vi trenger, sier Billett.

Tiltaket medfører at noen av passasjerene vil bli busset fra terminalbygget og over til vårt «nye» gateområde, som vil få bokstaven G (G1-G8). Alle informasjonstavler i terminalen vil vise estimert tid man som passasjer må regne med fra terminalbygget og frem til utgangen, inkludert både busstransport og gangtid, opplyser Avinor.

Shuttlebussen vil være tilgjengelig allerede to timer før første oppsatte fly fra gateområde G og vil gå hvert tredje minutt fra en dedikert «holdeplass for shuttlebuss» i terminalen, merket med G. 

– Det vil gå busser kontinuerlig, og man vil få beskjed i god tid om man får tildelt en av disse gatene. Får man opp en G-gate ved innsjekk, er det lurt å legge inn noen minutter ekstra og ikke være sent ute, oppfordrer lufthavndirektøren.

Har ditt fly fått tildelt en G-gate?

Ved hjelp av informasjonstavlene i terminalen vil du se hvilken utgang ditt fly går fra. Der angis det forventet tidsforbruk fra hvor du befinner deg til du har ankommet utgangen din. 
Følg skilting til G. 
Skilting vil ta deg til holdeplassen for shuttlebuss. Bussen vil gå hvert tredje minutt.
Buss frakter deg til G-gatene. Følg skilting inn i bygget og finn din gate.  

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.