Flott farvel med Mia Søreide

En så å si fullsatt Minnekirke tok farvel med Mia Søreide lørdag. En vakker seremoni – til ære for en av de norske pionerene på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 9. desember 2010 17:16

VILLAJOYOSA

Mia Søreide ble 66 år. Lørdag ble hennes begravelse avholdt i Minnekirken på Solgården, en kirke Mia selv var involvert i byggingen av.
Det var Mias ønske at seremonien skulle være i akkurat denne kirken.

Under selve seremonien ble det fokusert på å smile videre – selv om dette var et farvel med Mia. Hun hadde selvsagt også regien her. Mia ville at det skulle spilles en melodi av Rod Stewart – ”Smile”. Det var også mange flotte taler, og musikk fra klaver.

Mia Søreides aske vil bli spredt på hennes kjære Middelhav ved en senere anledning med bare hennes nærmeste familie til stede. Dessuten vil hun få en minneplakett i den nye kirken som bygges i Covarrubias. I dette St. Olav kapellet vil ordføreren i Covarrubias hedre Mia for hennes utrettelige arbeid med prinsesse Kristina av Tunsberg.

Mia Søreide var en av grunnleggerne av Den Norske Klubben Costa Blanca, og en sterk pådriver til at det ble etablert en norsk skole i samme området.
Den heter i dag Den norske skole Costa Blanca. Mia kom til Costa Blanca og Benidorm allerede i 1969. Hun bodde resten av sitt liv her.