Flest nordmenn vil kjøpe feriebolig i Spania

I løpet av de tre kommende årene || Spania er drømmen for Ola og Kari.

Spaniaavisen

Publisert 6. mai 2014 10:07

COSTA BLANCA/OSLO

En fersk spørreundersøkelse gjennomført av Prognosesenteret for Eiendomsmegler 1 i Oslo og Akershus viser at nesten 67.000 norske husholdninger har planer om å kjøpe feriebolig i utlandet i løpet av de neste tre årene.

Fortsatt er det Spania som er den store feriefavoritten. Mer enn halvparten (55 prosent) ønsker fritidsbolig ved sjøen i Spania. På andreplass følger fritidsbolig ved sjøen i andre land og deretter Italia. For fritidsbolig i skogen/innlandet er det Sverige høyeste andel med 9 prosent, skriver Dine Penger.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs

– Interessen for feriebolig i utlandet er generelt veldig stor. Nordmenn søker til varmen og stabilt, godt sommervær, sier Odd Nymark, administrerende direktør i Eiendomsmegler 1. Han mener det er ting som tyder på at prisene nå har snudd oppover.

– Når flere land nå får orden på økonomien igjen, vil prisene ta seg opp. Da kommer også for eksempel engelskmennene tilbake, som trakk seg ut når økonomien var dårlig.

Hos Feriebolig utland merker man en økende interesse fra yngre par som ser seg etter feriebolig i Spania istedet for hytte på fjellet.