Flere spanske perler kan forsvinne under vann video

Slik ser Greenpeace for seg fremtiden langs Spanias kyst hvis temperaturen fortsetter å øke  - se video her.

Spaniaavisen

Publisert 22. april 2014 16:27

COSTA BLANCA

Hvis du skal tenke langsiktig – og har tro på Greenpeace sine prognoser som følge av klimaendring og issmelting – så skal du i hvert fall ikke kjøpe bolig i førstelinje i Spania…

Greenpeace hevder det ekstreme klimaet vil føre til at deler av Marbella, La Manga og mange steder på Costa Blanca vil stå under vann innen utgangen av dette århundret.

Innen år 2100 vil sjøen bevege seg inntil 500 meter inn over land.

Få av oss vil oppleve det, men nyfødt baby vil neppe kunne oppleve strendene slik vi gjør i dag, ifølge Greenpeace.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

I en rapport slår miljøorganisasjonen fast at en meter av strendene forsvinner når sjønivået øker med en centimeter på grunn av smeltingen av polene.

Hvis ingen ting gjøres, vil Middelhavet med dagens prognoser fra FN´s klimapanel (IPCC) stige med to fot innen århundreskiftet. Det betyr en forflyttning av strandlinjene på 500 meter inn i landet.

Rapporten analyserer potensielle effekter for Spania hvis isen i Arktis smelter. Blant annet betyr det mindre ferskvann.

Det er også grunn til å forvente flere sykdommer på grunn av moskitoplagene som vil være en konsekvens av dette.

Greenpeace sier at Spania som er observatør i Arktisk Råd har uttalt seg positivt om transport og fiske i Arktis. De ber statminister Mariano Rajoy og regjeringen om å støtte et forbud mot oljeboring og fiske i Arktiske farvann.

Se video under her