Flere nordmenn tar opp lån for å kjøpe bolig i Spania

Voldsom økning for DNB-filial - banksjef advarer mot å kjøpe for utleie.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2014 21:02

COSTA BLANCA

Tall fra DNBs filial i Luxembourg, som gir lån til nordmenn som skal kjøpe feriehus, viser at banken i 2013 ga lån til rundt 600 boligkjøp i Spania og rundt 200 i Frankrike, skriver Dagens Næringsliv.

Det er en økning på 55 prosent siden 2012, og en dobling sammenlignet med 2011.

– Nordmenns interesse for bolig i utlandet økte voldsomt gjennom hele fjoråret, og det er åpenbart at den er langt større enn for noen år siden, sier banksjef Håkon Hansen.

Ser du etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

Han mener økningen kunne vært enda større hvis det ikke hadde vært for den kraftige svekkelsen av den norske krona i fjor.

– Det er ting som tyder på at markedet er på bunn. Samtidig sier vi til kundene at det er lurt å ha is i magen. Vi tror ikke på en voldsom forbedring på kort sikt. Det er fortsatt et veldig stort varelager av usolgte boliger, sier Hansen til DN.

Han mener det først og fremst er forventninger om at prisbunnen er nådd, som trigger kjøpelysten og advarer samtidig mot å basere kjøpet på å skulle tjene penger på utleie. Dette er et marked som fremdeles er preget av større tilbud enn etterspørsel, understreker banksjefen.

Bankfilialen i Luxembourg er den eneste norske banken som tilbyr lån med pant i utenlandsboligen.