Flere nordmenn og svensker lurt trill rundt

Rammet av bilsvindelen i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 10. september 2014 11:49

TORREVIEJA

Etter at Spaniaavisen i går skrev om omfattende svindel ved en bilforretning i Torrevieja, har en rekke nordmenn og svensker tatt kontakt med oss for å fortelle hvordan de ble lurt trill rundt.

En nordmann skjønte fort at kilometerstanden ikke stemte. På vei fra forretningen opplevde han at bilen han nettopp hadde kjøpt og betalt, stoppet. Gearboksen gikk i stykker. Det ble begynnelsen på et ett års langt mareritt. Butikken hadde alltid noen unnskyldninger for ikke å ha bilen klar når han kom innom.

Her i vår bransjeguide finner du en oversikt over næringsdrivende på Costa Blanca

En svensk mann forteller hvordan han kjøpte to biler hos denne bilforhandleren i Torrevieja, en til seg selv og en til sønnen. Også han ble raskt klar over at kilometerstanden som sto på speedometeret, ikke var korrekt. Svensken er foreløpig ikke blant de 122 kjøperne som politiet bekrefter har blitt svindlet, men han vurderer å anmelde også sin sak.

Kjetil og Ann-Charlott trøster seg med at de ikke tok opp lån da de brukte 8000 euro på bruktbil i Torrevieja. De kjøpte en Ford Fiesta i februar. Det gikk ikke lang tid før stadig nye feil dukket opp på bilen.

– Vi er blitt grundig lurt, men vi prøver ikke å tenke på det for da blir vi bare irritert og lei oss, sier Ann-Charlott.

Du kan lese mer om denne saken og høre flere historier fra andre som er blitt lurt i morgendagens utgave av Vikingposten.