Flere hundre nordmenn på vei hjem fra Kanariøyene

♦ Bakkemannskaper gikk ut i streik. ♦ Passasjerer måtte vente over tre timer på bagasjen. ♦ Reisende etterlyser informasjon.

Spaniaavisen

Publisert 7. november 2010 13:13

Over tusen skandinaver ble sittende fast på flyplassen på Gran Canaria da bakkemannskapene til flyselskapet Iberia gikk ut i streik.

Ifølge bt.no ble 600 nordmenn rammet av konflikten. Norwegian opplyser til avisen at selskapet hadde fire flyvninger til Gran Canaria fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Streiken lager også krøll for passasjerene til SAS.

Det har vært store forsinkelser til og fra flyplassen etter de ansatte valgte å aksjonere. Bt.no forteller at mange passasjerer fortviler fordi de ikke har fått noen som helst informasjon.

Trolig kommer nordmennene seg hjem søndag ettermiddag – et døgn for sent.

Streiken lørdag var varslet, men Norwegian sier de ikke var forberedt på omfanget. Nå vil selskapet legge planer for nye aksjoner senere i november.

Aksjonene blant de bakkeansatte førte til forsinkelser på ruter til og fra Europa. Det var også umulig å få bagasjen. Enkelte passasjerer ventet over tre timer på koffertene, andre valgte å dra fra flyplassen uten, og hente den dagen etter.

Lørdag er en av de travleste dagene på flyplassen, og dermed ble flere tusen passasjerer rammet av streiken.

– Alle passasjerene kommer seg hjem i dag, men på grunn av en noe kaotisk situasjon på flyplassen i Spania kan det hende at det blir noe etterslep på bagasjen og at det vil ta noen dager før den er på plass på riktig sted, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.