Flere hundre husstander rammet av flomskader

Her var det verst - flere måtte flykte fra sine hjem.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2013 15:25

MAR MENOR

Det voldsomme regnværet som rammet deler av Mar Menor tidligere denne uken har gjort til dels store skader.

Det var de kystnære områdene som ble verst berørt av det kraftige regnskyllet forleden. Regnet oversvømmet gater, hus og garasjer i Mar de Cristal, Los Nietos, Islas Menores, Los Belones, Playa Honda, Villas Caravaning og La Manga.

Den kraftige nedbøren varte i over to timer og forårsaket flere veisperringer, trafikkulykker, oversvømmelser av vassdrag og flom i flere jordbruksområder.

Innbyggerne opplevde kaos og enkelte boliger ble i løpet av kort tid oversvømmet med vann og gjørme på opptil én meter. De måtte flykte fra sine hjem og flere fikk hjelp fra brannvesenet til å få ut vannet å komme seg i sikkerhet.

Spent på helgeværet? Sammenlign Yr og El Tiempo for ditt spanske sted her

Gatene var i morgentimene gjørmete og sandstrenderne var overfylt med kratt, trær og søppel forårsaket av de store vannmassene.

Det kraftige uværet forårsaket store oversvømmelser og kaos på enkelte strekninger av motorveien. Mange småulykker oppstod og flere biler ble sittende fast og mange valgte å stoppe på grunn av dårlig sikt. Passasjerene i to biler, deriblant utlendinger som var på ferie i området, måtte få hjelp til å komme seg i sikkerhet. Klokken 23.00 var situasjonen var under kontroll.

I følge Centro Meteorológico Territorial i Murcia var nedbørsmengden på hele 22 liter per kvadratmeter i løpet av de to timene uværet varte. Meteorologene melder at det ikke er mer nedbør i vente de nærmeste dagene langs kystområdet og i resten av regionen .