Flere ga blanke i røykeloven

Vi tok en sjekk på puber og barer dagen da Spania innførte sin strenge røykelov.

Spaniaavisen

Publisert 2. januar 2011 15:30

MAR MENOR

Bøter på mellom 30.000 og 60.000 euro så ikke ut til å skremme pubeiere som lot forbud være forbud og blåste en lang marsj i røykeloven.

Spaniaavisen.no tok en runde på puber og restauranter ved Mar Menor. Mens enkelte har fått opp forbudsskilt og rigget bord i friluft, var det andre som ikke tok hensyn til Spanias nye og strengere røykelov.

En pubeier spaniaavisen.no snakket med sier de risikerer 3000 euro i bot hvis en gjest røyker i baren. Han eller hun som begår forseelsen får "bare" 30 euro i bot.

I utelivsbransjen er det frykt for at flere hundretusen arbeidsplasser kan gå tapt når folk nektes en sigarett til cañaen, tapasen eller middagen.

Men Spania har nå fått en av de strengeste røykelovene i Europa. Innendørs er det kun tillatt å røyke i fengslene, psykiatriske institusjoner og maks 30 prosent av rommene på hotellene.

Selv i friluft utenfor utdanningsinstitusjoner, sykehus og ved lekeparker er det nå røyking forbudt. Røykerommene på enkelte flyplasser i Spania er også historie fra i dag.

Loven sørger også for at all reklame for tobakk og sigaretter ikke er tillatt.

PS! Barer og restauranter kan tillate røyking der det ikke er tak. Eller taket kan være der, men da med maksimum to vegger…