Flere enn 30 tatt for innbrudd i Murcia-regionen

Travel start på året for politiet - her er deres tips for å unngå tyveri.

Spaniaavisen

Publisert 29. januar 2014 13:03

MURCIA

32 personer er arrestert, noen av dem mindreårige, mistenkt for innbrudd og tyveri i privatboliger, viser oversikten fra Guardia Civil.

Det er hovedsakelig penger, smykker og klokker, hvitevarer og kjøkkenutstyr som stjeles. Tyvegodset blir solgt kort tid etter innbruddene. Tyvene går stille frem og dekker seg ofte til med hetter, skjerf og luer for ikke å bli gjenkjent. 

Kriminelle ungdomsgrupper i Murcia-regionen har blitt overvåket og tatt for flere innbrudd. De rettet seg mot fritidsboliger som oftest på denne tiden er ubebodd og var da spesiet ute etter TV-apparater som de solgte på «det svarte» markedet.

I vår bransjeguide finner du telefonnumre og nettsider til næringsdrivende i regionen

Mange av pågripelsene politiet har gjort er takket være samarbeid med innbyggerne, både ofre og vitner. Mye av tyvgodset er også levert tilbake til eierne.

Politiet ber innbyggerne om å være særdeles oppmersomme. Sjekk at dører og vinduer er lukket, at døren er låst og godt sikret, sørg for god utendørs belysning og gjerne en trent vakthund som hjelper til å skremme bort tyvene.

Et annet råd er å skrive ned serienummeret til hvitevarer, TV- og fotoapparater, video og lignende, samt å fotografere smykker og andre verdisaker.