Fjernet TV-signalene

Med mer enn 60.000 kunder som betalte 22 euro i måneden, mener Guardia Civil at TV-piratene har unndratt hele 500 millioner euro. Nå er det svarte skjermer i flere provinser.

Spaniaavisen

Publisert 24. september 2008 18:38

ALICANTE

Firmaet hadde kunder i Alicante-, Murcia- og Almeria-provinsene, og forsynte seerne med britiske tv-kanaler. TV-piratene hadde ifølge Guardia Civil ikke nødvendige tillatelser til å sende disse kanalene, og de betalte heller ikke Hacienda
Pública (Skattemyndighetene) det de skulle ha.

På den bakgrunn har politiet regnet seg fram til at de skylder 500 millioner euro til de private tv-kanalene og Hacienda.
Firmaet oppga til spanske skattemyndigheter at de kun hadde 17.000 kunder, noe som tyder på at store summer ble unndratt beskatning.

Hele saken startet med at en representant for Sogecable (spansk selskap som eier tv-rettigheter) oppdaget at enkelte kanaler sendte programmer som Sogecable eier rettighetene til i Spania. I oppfølgingen av dette sporet fant politiet ut at selskapet disponerte en industritomt i Algorfa. Her hadde piratene kraftige parabolantenner og dekodere kjøpt i Storbritannia og Irland.

Fjorten personer er arrestert i forbindelse med TV-svindelen, blant dem åtte spanjoler, tre briter mens resten var østeuropeere. Selskapet holdt til i Algorfa og har krevd 590 euro i installering og et månedsbeløp mellom 18 og 22 euro alt etter hvor mange kanaler kundene skulle ha.