Fire svindlere tatt i Torrevieja

Familieklan pågrepet - slik jobbet de.

Terje Aspdahl

Publisert 27. februar 2021 09:26

TORREVIEJA

Etterforskningen startet da forretningsmann fra Altea kontaktet Guardia Civil og fortalte at han hadde blitt svindlet for 50 000 euro.

Mannen hadde lagt ut en bolig for salg på en nettside for 200.000 euro. Han ble så kontaktet av medlemmene i familieklanen som utga seg for å være internasjonale investorer med base i Curaçao. Møteavtale ble inngått og et av medlemmene presenterte seg leder av et investeringsfond, men var i realiteten lederen av den kriminelle familieklanen.

Det ble holdt flere møter i flotte moderne kontorer leid av svindlerne. De dukket også opp i dyre merkeklær og eksklusive klokker for å styrke imaget som velstående investorer og ikke vekke mistanke.

Etter flere møter spurte svindlerne om de kunne inngå en avtale om salgsprisen. De ga et tilbud på 250.000 euro på eiendommen mot at 50.000 euro skulle bli betalt kontant. Selgeren godtok både salgssum og kontant betaling.

Sett denne? Tatt etter 28 boliginnbrudd i Torrevieja

På betalingstidspunktet i forbindelse med formalisering av kjøps- og salgskontrakten, ble 50.000 euro overlevert til selgeren i 500-eurosedler.  

Altea-mannen begynte å telle pengene på stedet for å sjekke at det var riktig beløp. De påståtte kjøperne tilbød han da å bruke deres tellemaskin for at det skulle gå raskere, noe selgeren gikk med på. Svindlerne byttet da, på en smart måte, de ekte pengene mot kopier uten at selgeren merket noe.

Etterforskningen viser at svindlerne var en aktiv kriminell gruppe siden lederen av familieklanen skal ha operert i nesten hele Spania, blant annet i Madrid, Catalonia og i Baskerland.

De hadde også forbindelse med andre kriminelle familieklaner bosatt i forskjellige europeiske land. I den siste tiden har de fokusert på provinsene Alicante og Murcia. De fire familiemedlemmene som er i alderen 30 til 47 år, bodde i Torrevieja.

Det er foretatt flere husransakelser. Politiet fant mer enn 1,5 millioner euro i falske sedler, 2.600 euro i ekte sedler, eksklusive klokker og smykker, to telle- og trykkemaskiner, et stort antall mobiltelefoner og telefonkort, samt håndskrevne notater med kontaktinformasjon om potensielle ofre.