Fire nordmenn nær drept på uteservering

Ble meid ned av bil: - Et under at vi alle lever i dag.

Terje Aspdahl

Publisert 23. juli 2014 21:24

QUESADA

Den norske familien Berge/Tonne fra Bergen ble nær utslettet under sitt på besøk på Auguste restaurante i Quesada (Rojales) i forrige uke.

Familien, med besteforeldrene Kari (64) og Kjølve (64) Berge og svigersønn Christian Tonne (43) med datter og barnebarn Celine Tonne (15) fikk en opplevelse som kunne kostet alle sammen livet. Sittende på uteserveringen til Auguste bar & restaurant ble de meid ned av en BMW X5. Føreren var en ung dame (22) som hadde en liten datter med i bilen. Hun har fortalt at hun ikke var vant til automatgir og tok feil av gass og bremsepedal.

– Jeg satt med ansiktet mot bilen og jeg både så og husker hele hendelsen som et mareritt. Bilen kom rundt svingen og skjøt fart rett mot oss. Vi ble kastet alle veier og det er et under at vi alle lever idag, sier Kari Berge til Vikingposten.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Skadene til familien er mange. Cristian Tonne har det gått verst utover. Han fikk hjerneblødning, kravebensbrudd og flere brukne ribbein. Han ble kastet inn i inngangspartiet til restauranten, et inngangsparti som består av et jernstakitt. Da Vikingposten var innom familien tirsdag hadde Christian fått permisjon fra sykehuset og skulle etter planen operere kravebensbruddet onsdag.

– Jeg husker vi hadde fått drikke på bordet, så er alt svart. Jeg husker ingenting. Det gjør heller ikke datteren min eller svigerfar, sier en tydelig medtatt Christian Tonne.

Kona til Cristian, Kathrin Tonne (41), fikk den uvirkelige telefonen hjemme i Bergen samme kveld.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle eller kunne gjøre. I telefonen fikk jeg sjokkmeldingen om at tre familiemedlemmer var hardt skadd og én kritisk skadet. Det var helt uvirkelig, livet ble snudd opp ned på sekunder, forteller Kathrin Tonne.

Les også: Storbank kvitter seg med 1300 Spania-boliger

Hun besøkte restaurante Auguste mandag og fikk et nytt sjokk da hun fikk se at bordene familien satt ved var byttet ut med nye og det satt folk akkurat på samme plassene på uteserveringen hvor ulykken skjedde.

Mormor Kari Berge sitter i rullestol med forslåtte og hovne ben og flere brukne ribbein, samt fire brukne tenner. Morfar Kjølve Berge fikk et langt kutt i hodet og seks brukne ribbein. Alle er gule og blå etter den harde medfarten de fikk under påkjørselen.
– Vi skal prise oss lykkelige over at alle der her idag. At vi fortsatt er en hel familie er vi utrolig takknemlig for, sier Kjølve Berge.

Hele saken og flere reaksjoner finner du i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis fra klokken 15.00