Finanskrisen stopper Spansk-Norske Dager

Finanskrisen tvinger arrangørene til å utsette årets arrangement.

Spaniaavisen

Publisert 4. februar 2009 08:53

ALFAZ DEL PI

– Vi skulle i løpet av februar/mars hatt vår 8. Spansk-Norske uke på rad, men grunnet finanskrisen er det vanskelig for økonomiske bidragytere å kunne støtte dagene i det omfang som er ønskelig, opplyser initiativtakerne Erland Dalen og Siegmund Watty.
  
Kulturuken er utsatt til høsten 2009 – i håp om bedre tider. Det skjer til tross for at programmet var spikret.

– Programmet for årets dager var klart, men vi prøver i første omgang å utsette dette til høsten i håp om at den økonomiske situasjonen kan bedre seg. Vi er selvfølgelig mottagelig for innspill fra kulturinteressert personer /bedrifter i Alfaz Del Pi og omegn som ser verdien av disse dagene. Vi som arrangør ønsker fortsatt at Spansk-Norske Dager fortsatt skal være et ikke rent kommersielt tiltak, men kunne inneholde et bredt program basert på de erfaringer vi har gjort gjennom syv Spansk- Norske Dager på rad, sier Dalen og Watty.

De siste årene har kulturarrangementene samlet titusenvis av besøkende hver vår. Blant deltakerne har vært Arve Tellefsen, Åge Kvalbein, Åge Aleksandersen, Toralv Maurstad, Jostein Gaarder, Yngvar Ambjørnsen, Knut Faldbakken, Ole Edvard Antonsen, Gøran Fristorp og Fire Frustrerte Fruer – for å nevne noen få.

– Vi mener vi har vært et kulturtilbud og en institusjon blant nordmenn og andre beboere i Alfaz-området, og håper publikum har satt pris på Spansk-Norske Dager, sier arrangørene og minner om at de er helt avhengig av bidrag fra  sponsorer Alfaz kommune, Casa de Cultura og andre interesserte, som har gjort det mulig å gi skape et fullgodt tilbud.