Fikk ufrivillig forlenget påskeferien

Rammet av flystreiken hos Iberia.

Terje Aspdahl

Publisert 12. april 2012 08:57

TORREVIEJA

På grunn av streikende piloter hos flyselskapet Iberia fikk familien Prestmarken en ufrivillig forlengelse av påskeferien. De fikk en dag ekstra med skikkelig sommer…

Familien Prestmarken skulle vendt nesen mot Norge 2. påskedag. At de skulle bli rammet av streikende piloter fikk de først beskjed om etter nesten endt påskeferie i Torrevieja.

Les også: Iberia-piloter streiker mandager og fredager

– Vi fikk ingen beskjed av Iberia før vi dro fra Norge, men vi leste om streiken under oppholdet. Da gikk jeg inn på min e-post og så flyselskapet hadde lagt igjen en melding om at vår flyvning mellom Alicante og Madrid var kansellert. Det sto også de hadde forsøkt å nå oss på vår norske mobil, men siden vi tilbringer alle feriene våre i Torrevieja etter vi kjøpte oss en feriebolig, er det naturlig for oss å bruke spansk telefonnummer når vi er i Spania. Vi hadde ikke i tankene at det kunne bli flystreik, sier Gunn Prestmarken til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Trusler om rettssak og oppsigelser biter ikke på pilotene i det spanske flyselskapet Iberia. Fagforeningen Seplas varslede streiker hver eneste mandag og fredag fram til sommeren innebærer at Iberia har måtte kansellere hele 278 flyvninger denne uken.

Familien Prestmarken fra Gjøvik skulle både vært på jobb og sønnene på skolen tirsdag.
– Vi er begge lærere og har vært nødt til å gi beskjed hjem til skolene vi jobber ved. De måtte få tak i vikarer for oss begge, sier Peder Prestmarken.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Han er lærer ved Raufoss videregående og kona jobber ved Kopperud skole.
Yngste sønnen, Petter (15), skal ha prøveeksamen torsdag. Den blir det vanskelig å delta på. Elevene skal få beskjed 48 timer før eksamen om hvilket fag før de skal opp i. Petter er først hjemme sent tirsdag natt, sier Peder Prestmarken.

Iberia har allerede sparket flere piloter som har nektet å jobbe i protest mot selskapets etablering av lavprisselskapet Iberia Express.