Fikk TV-signalene tilbake

Tyveriutsatte AstroSat fikk uventet hjelp.

Terje Aspdahl

Publisert 13. mars 2009 19:01

Søndag ble AstroSat frastjålet en av sine sendere og 1000 abonnenter fikk svarte TV-skjermer. Daglig leder Ketil Hovland hos AstroSat S.L. har jobbet hardt for å løse problemet, og nå er TV-kanalene på lufta igjen.

– Vi beregnet fra en til to uker før ny sender var på plass. Men vi har fått til et teknisk samarbeid med TorreSat. Det gjorde at vi slapp å vente på ny sender. Dermed kunne vi allerede torsdag kveld sende fra Quesada igjen, forteller Hovland til spaniaavisa.no.

Les også: – Utsatt for sabotasje

Etter tyveriet har ikke telefonen stått stille hos AstroSat. Flere hundre fortvilte kunder har ringt inn.
– Vi håper kundene har forståelse når slike uforutsette hendelser inntreffer. Men vi har jobbet natt og dag for en løsning. Den er nå på plass og samarbeidet med TorreSat vil vi fortsette. Det ble en god løsning både for oss og kundene våre, sier Ketil Hovland.

Fortsatt gjenstår noen justeringer for enkelte områder før alle kundene har TV-bildene tilbake. Det gjelder områdene Montforte og La Manga.
– Disse områdene får videresendte signaler fra senderen i Quesada. Vi må justere disse før det blir optimale bilder. Det håper vi er gjort i løpet av helgen, avslutter Hovland.