Fikk tilbake livet i Villajoyosa

Robert Ørndal (73) fikk tilbake livet i løpet av tre og en halv uke på Vistamar.

Spaniaavisen

Publisert 26. mai 2011 08:00

VILLAJOYOSA

– Fjorten dager før jeg kom ned hit ble jeg utskrevet fra sykehuset. Jeg var psykisk og fysisk syk. Helt ferdig. I løpet av hele vinteren i Trondheim har jeg vel spasert 50 meter. Her nede har jeg spasert over 3000 meter på tre og en halv uke! Jeg har kols, er hjertesyk og har hatt en stor operasjon i ryggen. Jeg er totalt avhengig av oksygenapparatet hjemme i Norge. Her nede har jeg imidlertid fått et nytt liv. Jeg har det så godt nå at jeg er til og med litt overtrent, sier Robert Ørndal og smiler fra øre til øre.

Pensjonisten, som er på avlastning to uker hver sjette uke på et sykehjem i Trondheim, har rett og slett ikke følt seg i så god form på mange år. Og i tillegg har kona hans også hatt et vidunderlig opphold.

– Kona har virkelig slappet godt av. Hjemme i Trondheim har hun synes det har vært tungt å gå fra meg hjemme i leiligheten. Her nede har jeg kommet i så god form at hun har kunnet slappe av og nyte hver eneste dag. Bare se på meg nå. Jeg er her ved svømmebassenget og trener kroppen, mens det er pleiere som følger nøye med hele tiden. Kona kan ta en tur på byen og slappe av i visshet om at jeg har det trygt og godt, sier Ørndal.

– Når vi ser hvor godt personer som Robert Ørndal har av et opphold i Spanias klima, burde vi kanskje også hatt noen langtidsplasser her, sier kommunalråd i Trondheim, John Stene (Ap).